Primarul din Motru se laudă că a strâns şurubul!

Anul 2017 nu a fost unul simplu pentru edilul din Motru, Gigel Jianu. Primarul liberal a dus “războaie de gherilă” cu consilierii locali potrivnici, dar este convins că a reuşit să menţină municipiul pe linia de plutire. Deşi viceprimarul Cosmin Morega l-a acuzat pe Jianu că a vrut să bage instituţia pe care o conduce în faliment, cel din urmă a declarat exact opusul. “Ca să poţi să dezvolţi o localitate trebuie să accesezi fonduri externe, iar pentru acest lucru trebuie să îndeplineşti toate condiţiile de eligibilitate: să nu ai arierate, să nu ai datorii din anii precedenţi, iar activitatea administraţiei locale din Motru a fost să achităm aceste arierate.  Am strâns şurubul la unele cheltuieli, am eficentizat activitatea cât am putut, astfel încât să eliminăm una din piedicile pentru accesarea de fonduri. O altă condiţie pentru a atrage bani în Motru era crearea cadrului pentru a putea face acest lucru. Am reuşit să avem planul de eficienţă energetică pentru oraş, planul de mobilitate urbană durabilă şi masterplanul privind alimentarea cu energie termică a consumatorilor din municipiu în sistem centralizat”, a declarat Jianu.

Primarul a punctat câteva din realizările sale din 2017, şi a declarat că municipiul Motru ar fi avut de plătit penalităţi semnificative dacă nu ar fi închis groapa de gunoi.

“Una dintre cele mai mari realizări ale noastre la Motru este închiderea şi conformarea depozitului de deşeuri municipale, o lucrare care ar fi trebuit făcută încă din 2009, şi care nu s-a făcut până în prezent. Am reuşit ca, în mai puţin de 1 an, să am o reproiectare şi să parcurg toate etapele de achiziţie şi execuţie. De asemenea, am reuşit să parcurgem etapele de achiziţie a cazanului pe gaz de la UATAA pentru perioada de vară şi, din punct de vedere al mediului, închiderea şi conformarea a două alveole din depozitul de cenuşă şi zgură. Am reabilitat şi modernizat un tronson la spital, pentru că anual trebuie făcute lucrări de modernizare şi reabilitare a etajelor pentru a putea obţine avizul de funcţionare. Tot aici, am păstrat finanţarea şi am plătit cofinanţarea pentru tomograf”, a mai spus Jianu.

Primarul din Motru se laudă, printre altele, şi cu punerea în funcţiune a unui cămin social, cu burse pentru elevii merituoşi, dar şi cu viitoarea construcţie a unui târg săptămânal.

 

 

Articolul precedentInvestiţie importantă la Țicleni!
Articolul următorStatul paralel are cuib de rezistență și la Tg-Cărbunești