Proful, minutul și scorul: O nouă zi, alte povești frumoase

 

O nouă zi, alte povești frumoase – Day 10

 

Două câte două au fost grupate meciurile, pe grupe, evident, în ideea de a evita… să nu ne ferim de cuvinte, blaturile.
Patru partide, toate frumoase.
Ecuador vs. Senegal, 1-2, a fost între agonie și extaz. Cel puțin pentru ecuadorieni, care, la 1-1, erau calificați… Așa, la final, au plecat acasă, jucând totuși curajos, cu un fotbal chiar ok.
Ismaila Sarr (’44 – penalty) și Kalidou Koulibaly (’70) au punctat pentru africani, în vreme ce Moises Caicedo (’67) a înscris pentru ecuadorieni. Cam aici s-a scris finalul unei povești frumoase pentru Valencia&Co. Repet, un fotbal practicat mult peste ce au arătat unele echipe cu pretenții…
Olanda vs. Qatar, 2-0, a fost un meci din care reținem două lucuri: prin golul înscris, Gakpo a ajuns la trei reușite, iar qatarezii sunt entuziasmați c-au luat doar două boabe aseară de la olandezi. Așadar, meci fără istorie, Cody Gakpo (’26) și Frenkie de Jong (’49) au securizat un parcurs destul de neconvingător al batavilor la această ediție de WC.
Meciul „nuclear”, cum a fost numit Iran vs. SUA, terminat cu victoria americanilor prin golul lui Pulisic (’38) din pasa lui Dest, ne-a arătat multă determinare de partea ambelor combatante.
Aseară, americanii au spălat din rușinea de la ultima întâlnire directă la o cupă mondială, când cetățenii statului terorist, cum este considerat Iranul de către Senatul american, au bătut cu 2-1 în 1998.
Ultimul meci, o bătălie britanică, a mai diluat din miștourile fanilor englezi după egalul cu americanii. Un sec 3-0 dat galezilor prin reușitele lui Rashford (’50, ’68) și Foden (’51) au asigurat o liniște necesară pregătirii fazelor eliminatorii ale competiției. Ca idee, nu vreau să-mi imaginez ce era dacă nu băteau englezii aseară…
Funny, right?
Ne scriem mâine.

 

Ionuț Catrina