Protestul continuă! Neplătiți de trei luni, salariații IDP Gorj nu au ce pune pe masa de Paște

   Situație dramatică a salariaților Înterprinderii de Drumuri și Poduri Gorj. Dincolo de intervenția Inspectoratului Teritorial de Muncă, oamenii rămân cu salariile neprimite de trei luni și nimeni nu știe când se va pune punct situației de criză. Poveștile cu noi lucrări și încasările care o să permită plata lefurilor nu țin de foame. 

Salariații IDP continuă protestul, spun că nu mai vor să lucreze fără bani. Soluții imediate de ieșire din starea de criză nu se întrevăd și circa 90 de sarariați ai unității de stat nu știu ce vor pune pe masă de Paști. Situația devine și mai dramatică în cazul celor care sunt unici salariați din familie. Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă au intervenit și au impus conducerii IDP să achite salariile până la sfârșitul acestei luni. ”În urma mediatizării protestului spontan declanșat de către o parte dintre angajații Întreprinderii de Drumuri și Poduri SA, pe baza nemulțumirilor provocate de neacordarea salariilor în ultimele luni, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a întreprins un control la sediul societății pentru a verifica aspectele sesizate public. Controlul a fost definitivat în această dimineață, după ce reprezentanții IDP Gorj SA s-au prezentat la sediul inspectoratului de muncă pentru lămuriri suplimentare. Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Relații de Muncă au dispus ca și măsură, în acest caz, plata salariilor restante. IDP Gorj SA trebuie să îndeplinească măsura dispusă până cel târziu în data de 30.04.2018”, a specificat George Romanescu, inspector șef ITM Gorj. Neplata salariilor până la termenul impus va aduce de la sine sancțiuni, amenda prevăzută în caz putând ajunge la 10.000 de lei.

Articolul precedentPelerinaj DEGEABA la ușa lui Boza. Oameni nemulțumiți și suspiciuni de prietenii aducătoare de posturi
Articolul următorCe nu trebuie să faci în Vinerea Mare