PSD Gorj, o nouă chiftea pentru pensionarul Călinoiu. Ca membru ATOP, fostul președinte primește lunar peste leafa multor gorjeni din mediul privat

Partidul Social Democrat l-a orientat, încă o dată, pe Ion Călinoiu, fost președinte al organizației județene și al Consiliului Județean Gorj, acesta urmând să beneficieze de puțin peste 1.600 de lei/lunar în calitate de membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Gorj, structură stabilită la nivel de Consiliu Județean.

Colegi cu Călinoiu vor fi social-democrații Gheorghe Bucălăete și Marius Negru, liberalii Gherghe Grivei și Cristinel Tănasie, precum și Ion Rușeț, reprezentant al PMP. Toți vor primi lunar o indemnizație ce reprezintă 10% din salariul președintelui Consiliului Județean.

Reamintim, după ce a pierdut conducerea Consiliului Județean, Călinoiu a fost angajat consilierul lui Cosmin Popescu, cu un salariu lunar net de aproximativ 5.000 de lei, la nivelul anului 2017. A urmat instalarea ca director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj. De aici, direct la ApaRegio, în funcția de șef birou, unde, ca pensionar, prestează în continuare.

 

Pentru aducere aminte, social-democrații gorjeni se jurau că ei nu au nicio legătură cu cooptarea lui Călinoiu în echipa de conducere a ApaRegio.

 

,,Conducerea PSD Gorj nu are absolut nicio legătură și nu cunoaște deciziile luate în cadrul Societății ApaRegio (…) Prin urmare, angajarea domnului Ion Călinoiu într-o funcție de conducere în cadrul societății nu a fost discutată, și cu atât mai puțin hotărâtă, la nivelul conducerii PSD Gorj. Singurul care poate oferi răspunsuri cu privire la motivele acestei angajări este directorul general al ApaRegio, Traian Pătrășcoiu. Conducerea PSD Gorj solicită public directorului general să-și asume decizia luată. O dovadă a faptului că PSD Gorj nu are nicio implicare stă chiar declarația lui Traian Pătrășcoiu cum că <<angajarea nu are nevoie decât de aprobarea directorului general>>”, transmitea PSD Gorj.