PSD îl șicanează, Romanescu arată ce a făcut: Obiectivele sunt realizate pentru cetățeni

Reprezentanții PSD continuă să-l șicaneze pe primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, căutând să arate că parte din investițiile realizate în mandatul actualului edil-șef au finanțare obținută de vechile administrații social-democrate. Deși era logic ca primarul în funcție, pentru binele orașului, să ducă la realizare proiectele demarate în trecut, ba chiar, la un moment dat i se reproșa că nu o face, sunt destule situații în care clamata finanțare a venit doar după ce actuala administrație a revizuit documentația și a făcut clarificări, în dosarele depuse fiind probleme, așa cum s-a întâmplat cu terenurile de pe strada Ciocârlău, suprafețe înstrăinate în trecut și care împiedicau obținerea unei importante finanțări pentru modernizarea transportului public.

Pus în fața unor astfel de strategii electorale, Romanescu spune că sunt mai bine de 100 de investiții ale sale, realizate sau demarate, reamintind că și pentru finalizarea stadionului au mai fost cheltuite sume importante de bani, care, fără doar și poate, puteau fi direcționate către rezolvarea altor probleme.

E bine că se vorbește de acest proiect de 100 de realizări ale mele. Sunt sigur că și înainte de a ajunge eu primar al municipiului Târgu Jiu, domnul Cîrciumaru a preluat proiectele domnului Nanu, iar eu am declarat foarte deschis, la momentul în care am ajuns primarul municipiului Târgu Jiu, că voi continua proiectele pe care le-am preluat și voi veni cu alte proiecte. De finalizat, aceste proiecte au fost finalizate cu eforturi la făcute de administrația din perioada mandatului meu de primar. Va dau un singur exemplu: stadionul din Târgu Jiu. E adevărat, la realizarea acestui obiectiv au contribuit mai multe administrații locale sau administrații centrale. La momentul în care am ajuns în mandatul de primar, așa cum va spuneam, mă așteptam ca stadionul să fie gata deja să putem face inaugurarea. Știți foarte bine că a mai fost nevoie de încă 4 milioane de euro și de încă o cofinanțare de la bugetul local pentru a finaliza această investiție. De aceea nu poate să fie un obiectiv al cuiva. Obiectivele acestea sunt realizate pentru cetățenii municipiului Târgu Jiu și dânșii, și elevii, și sportivii trebuie să se bucure de aceste condiții.

Eu mă bucur că le-a aflat pe toate cele 100, că de fapt ele sunt 123, dar o să prind în proiect meu doar 100 cele mai importante obiective realizate, în curs de realizare sau contractate pe perioada mandatului meu de primar. Sper că nu o să spună că și cele două grădinițe, de pe Olari și de pe Mioriței, sunt tot pe guvernarea PSD. Sper ca nu spună că toate canalizările realizate în Olari, în Theodor Aman, în Smârdan, sunt făcute tot pe perioada PSD. Sper că nu o să spună că toate investițiile făcute în școlile din Târgu Jiu, și sunt foarte multe, au fost făcute tot le acea perioadă. Nu. Sunt realizate pe perioada mandatului meu de primar și știți foarte bine că am avut că prioritate învățământul și de fiecare dată, la rectificările făcute pentru învățământ se găseau oameni de la PSD care spuneau că este suficient pentru învățământ, că nu trebuie atât de mulți bani pentru a îmbunătăți condițiile elevilor din municipiul Târgu Jiu”, a replicat Romanescu.

Articolul precedentGorj: Doi reținuți! Patru tineri au violat domiciliul unei adolescente și i-au bătut tatăl
Articolul următorCrucea Roșie a donat un aparat mobil de ventilație Spitalului Județean