Raed Arafat: Nu se mai poartă masca în spațiile închise. Riscăm să revenim la restricții

 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a atras atenția, la o televiziune națională, că foarte mulți români nu respectă măsurile stabilite de autorități, de exemplu purtarea măștii de protecție în spațiile închise, situație în care este foarte posibil ca să se înregistreze o creștere semnificativă a cazurilor de Covid-19.

Acesta avertizează că dacă se va ajunge la anumite incidențe în diverse localități se va reveni asupra măsurilor la nivel local sau zonal.

Dacă nu respectăm regulile de bază care sunt recomandate în acest moment şi care nu sunt aşa de complexe şi aşa de greu de respectat, riscăm să avem o situaţie mai serioasă. Dacă le respectăm, e posibil să ţinem totuşi situaţia sub control în sensul să fie creşterea una mai lină, să se oprească la un moment şi să se întoarcă spre scădere”, a spus, la Romînia TV, Arafat

Șeful DSU s-a declarat îngrijorat, în contextul unei rate reduse a vaccinării, de un posibil nou impact asupra secţiilor de terapie intensivă.

La noi, ce ne face să fim mai îngrijoraţi este faptul că lumea nu s-a înghesuit la vaccinare decât la început, avem un procent important nevaccinat, chiar în pofida faptului să avem vaccin şi este gratuit şi poţi să-l accesezi oricând vrei şi chiar poţi să alegi ce vaccin vrei. Asta va duce la două lucruri. Unu: la o răspândire mai uşoară, pentru că sunt mulţi care nu sunt vaccinaţi. Doi: la un impact pe terapie intensivă. Asta este ce ne îngrijorează şi totuşi sperăm că nu ajungem acolo. Dar asta este o posibilitate pe care noi o luăm în considerare”.