RAR: Anvelopele ”all season” M+S pot fi utilizate iarna

 

Registrul Auto Român (RAR) a transmis luni, 11 octombrie, că, „respinge cu fermitate” informațiile apărute în presă prin care s-a propagat ideea că posesorii de anvelope „all season” vor fi sancționați dacă le folosesc iarna, anunță economica.net.

Preluată dintr-un comunicat vechi al RAR, din anul 2011, și interpretată greșit, informația a produs nemulțumiri în rândul posesorilor de vehicule dotate cu anvelope „all season”.

În context, Registrul Auto Român (RAR) a precizat că respinge cu fermitate informațiile apărute în presă în ultimele zile care au propagat masiv ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept «all season» vor fi sancționați dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece”.

Se subliniază că toate anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (Mud and Snow – însemnând noroi și zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia națională rutieră.