”Răzmeriță” în PSD: Marian Oprișan s-a trecut primul la Senat și l-a înlocuit pe omul lui Ciolacu

Sfidare și nesupunere în Partidul Social Democrat. Marian Oprișan, fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, va deschide lista la Senat după ce Marcel Ciolacu, liderul național al partidului, l-a mazilit de la conducerea organizației județene, în urma rezultatelor de la alegerile locale.

Mai mult, Oprișan și oamenii săi l-au schimbat de la șefia PSD Vrancea pe Angel Tîlvar, desemnat în această funcție chiar de președintele Ciolacu.

Organizația PSD Vrancea a anunțat, marți seara, deciziile luate, comunicat în care s-a subliniat că Marian Oprișan a fost validat pe prima poziție de la Senat, ”după ce a fost propus în unanimitate de membrii Consiliului Politic Județean.”

Ca urmare a convocării a mai mult de o treime din membrii Consiliului Politic Județean (CPJ) PSD Vrancea, format din președinți de organizații, primari, consilieri județeni și parlamentari, CJP a dezbătut în prezența a peste 150 de membri care au participat atât fizic, cât și online, mai multe proiecte de hotărâre. Printre altele, pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul de hotărâre privind stabilirea candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie din partea PSD Vrancea. Ședința a fost condusă de Nicușor Halici, vicepreședintele organizației PSD Vrancea, iar în urma discuțiilor, consultărilor și a votului membrilor CPJ PSD Vrancea s-a stabilit următoarea listă de candidați:

SENAT

1. Oprișan Marian (care a fost propus în unanimitate de membrii Consiliului Politic Județean)

2. Dumitrescu Cristian Sorin

3. Nedelcu Mihai

4. Nedelcu Cristina

Camera Deputaților

1. Halici Nicușor

2. Stoica Elena

3. Marin Laurențiu Daniel

4. Carnariu Vasile

5. Nica George Claudiu

6. Bălan Doru Geany

7. Șelaru Aurel

Listele de candidaturi vor fi depuse la sediul central al Partidului Social Democrat, pentru a fi semnate de președintele PSD Marcel Ciolacu”, precizează comunicatul organizației PSD Vrancea.

Pe ordinea de zi au mai fost incluse și următoarele proiecte de hotărâri, care au fost adoptate cu unanimitate de voturi, detaliză comunicatul:

1. Dizolvarea organizației municipale Adjud

2. Dizolvarea organizației orășenești Panciu

3. Revocarea din funcția de vicepreședinte al Organizației PSD Vrancea a domnului Tîlvăr Angel

4. Numirea ca interimar în funcția de vicepreședinte al Organizației PSD Vrancea a domnului Carnariu Vasile

5. Revocarea din funcția de secretar general al Organizației PSD Vrancea a domnului Dragoș Bârlădeanu

6. Numirea ca interimar în funcția de secretar general al Organizației PSD Vrancea a domnului Guguianu Constantin”, se arată în document.