Reacție: Salariații Prefecturii ar fi îndreptățiți să încaseze sporul de pandemie: Volumul de muncă a crescut

Salariații din cadrul Prefecturii Gorj sunt îndreptăţiţi să încaseze sporul de risc în pandemie. Cel puţin asta susţine reprezentanta instituţiei, Corina Belteu. Purtătoarea de cuvânt a explicat că activitatea s-a intesificat, iar Prefectuta a devenit întâiul bastion în lupta cu Covid-19. Sporul este de 30% din salariul de bază al angajaţilor.

“S-au suspendat audienţele prefectului încă de când a fost instaurată starea de urgenţă şi au rămas suspendate şi pe perioadă stării de alertă, însă relaţiile cu publicul au funcţionat. Oamenii vin încontinuu la Prefectura Gorj. Într-adevăr, se pot trimite petiţiile electronic, însă nu toată lumea din judeţ poate beneficia de acestă soluţie, astfel încât vin fizic şi depun petiţiile. Când s-a decis ca acest spor să se acorde angajaţilor, fiecare şef de serviciu din Instituţia Prefectului a făcut un referat în care a explicat cu ce a crescut munca angajaţilor din compartimentul respectiv. Munca a crescut pentru că Instituţia Prefectului a fost cea care a gestionat, în această perioadă, situaţia pandemiei Covid-19. Aici vin toate raportările, sunt persoane care primesc raportările de la insituţii implicate în coordonarea acestei situaţii.  S-au făcut şi comisii, unde angajaţii au participat efectiv. Centrele de carantinare şi, acum, centrele de vaccinare, au fost verificate, sau şcolile, când se dorea începerea cursurilor, pentru a vedea dacă măsurile sunt puse în practică”, a declarat, pentru Radio Accent, Belteu.

Banii se acordă în baza unei Ordonanțe de Urgență din vara anului trecut. În document, este specificat că fiecare Instituție a Prefectului poate să aloce, dacă are fonduri, și spor de Covid salariaților care sunt expuși riscului de a se infecta cu noul coronavirus și celor care muncesc mai mult în perioada stării de alertă. De la debutul pandemiei de coronavirus, patru angajați ai Prefecturii s-au infectat, inclusiv prefectul Cosmin Pistol.