Romanescu: Am alocat bani, rețeaua de gaze din Preajba este funcțională. Cetățenii trebuie să solicite branșarea

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a reacționat după ce, pe facebook, Ciprian Florescu, candidat al PSD la Primărie, și Aurel Popescu, actual viceprimar, au transmis cetățenilor că anunțatul proiect de introducere a rețelei de gaze naturale în cartierul Preajba (cartierul de tineri) nu este finalizat, așa cum a arătat edilul-șef în exercițiu.

Primarul a explicat că oamenilor din zonă li s-a promis de circa 12 ani rețea de gaze, angajament care nu a fost îndeplinit de fostele administrații. Mai mult, Romanescu a arătat că în mandatul său s-au alocat bani pentru investiție, iar cetățenii, cu rețeaua funcțională la poartă, trebuie doar să depună documentația prin care să solicite branșarea.

Văd că pe facebook se fac tot felul de glume ca și aceste interviuri. E adevărat, din momentul de față s-ar putea să se întoarcă la vechea meserie și e foarte bine că se pregătește pentru întoarcerea la vechea meserie. Din ceea ce am văzut eu acolo încercau să distorsioneze puțin imaginea a ceea ce s-a întâmplat în acel cartier. Știu că cetățenilor din cartierul Preajba, cartierul de tineri, li se promite de vrei 12 ani ca li se vor introduce gazele. Nu s-a întâmplat acest lucru. Anul trecut, după ce s-a finalizat acel proiect pe fonduri europene, adică și perioada de gratie de cinci ani de zile, le-am promis cetățenilor din zonă că voi aloca banii necesari pentru introducerea gazelor în cartier. Lucru care l-am și făcut. Astăzi rețeaua de gaze în cartierul de tineri de la Preajba este funcțională. Mai rămâne ca fiecare cetățean, fiecare concesionat din acea zonă sa depună documentația și solicitarea pentru a se branșa la conducta de gaze care deja era introdusă în acel cartier. Dar, v-am spus, celor doi le prinde foarte bine, pentru că sunt sigur că după alegeri, domnul Florescu poate să revină la vechea meserie a dânsului, iar domnul Popescu poate să fie un personaj care va da doar declarații, pentru că nu va mai avea o funcție care să presupună o activitate intensă ca să fie extrem de ocupat. Pentru asta se pregătesc. Ar face o echipă minunată. Chiar și pentru posturile locale de televiziune dacă ar lucra împreună, unul că reporter, celălalt poate să fie, cum sa vă zic, un fel de analist politic”, a declarat, la Radio Infinit, Romanescu.