Romanescu, atac la LENE: sunt oameni care muncesc pe brânci, alții stau prin parcare, în spate, de 15-20 de ani

Edilul Marcel Romanescu l-a scos din nou la tablă pe consilierul local Eduard Lădaru, cel care a propus alături de alţi doi colegi din “majoritate” creşterea salariilor angajaţilor primăriei cu 10%. După logica lui Lădaru, creşterile sunt obligatorii în toată ţara, fiind literă de lege.

“Cât de mincinos şi de ‘Gâgă’ poţi să fii să susţii un astfel de subiect, în condiţiile în care ştii foarte bine că legea te obligă să pui în discuţie o creştere salarială doar pentru instituţiile de cultură. Articolul spune clar că salariile angajaţilor se stabilesc în limita disponibilităţilor bugetare. Nu există alt paragraf în lege, sunt foarte multe primării care au diminuat salariile exact cu suma de asigurare a indemnizaţilor de hrană, cu cei 300 de lei”, a declarat Romanescu.

Primarul i-a reamintit lui Lădaru că municipalitatea se confruntă deja cu probleme în ceea ce priveşte plata voucherelor de vacanţă, aproximativ 15 miliarde de lei vechi, iar proiectul consilierului, ce prevede majorări salariale, ar pune o presiune pe bugetul local, numai în opt luni, de 18,5 miliarde lei vechi. În plus, spune Romanescu, nu toţi angajaţii instituţiei muncesc la fel de mult.

“Sunt sigur că cel puţin 50% din angajaţii primăriei Târgu Jiu nu merită 10%, merită 50%, dar oamenii care se implică. Dacă ar fi după mine, tot aparatul care a fost implicat în proiectele cu finanţare europeană ar beneficia de salarii dublate. Dar ce faci cu cei care stau în parcare, aici în spate, de vreo 15-20 de ani? Pui la acelaşi nivel de salarizare un om care munceşte pe brânci, cu unul care doar aşteaptă să vină luna şi se gândeşte când semnează pontajul”, a susţinut edilul.

Romanescu a mai spus că are în vedere protejarea angajaţilor Primăriei.

“Prefer stabilitatea angajaţilor, în detrimentul unei restucturări la care se va ajunge dacă mergem pe această modalitate”, a conchis primarul.