Romanescu: Fără monopol în Piața Centrală. Ne dorim ca întâietate să aibă adevărații producători

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, anunță că joi, 23 iunie, va fi supusă la vot, în Consiliul Local, atribuirea meselor din Piața Centrală a orașului prin licitație. Chiar dacă în ultima perioadă au existat acțiuni prin care s-a căutat împiedicarea demersului, edilul transmite că mesele nu mai trebuie acordate pe criterii dubioase, se impune transparență și eliminarea unui monopol instalat în anii trecuți.

 

Cel mai transparent mod posibil de distribuire a meselor din Piața Centrală este prin licitație, așa cum cere legea și așa cum vom avea la Târgu Jiu! Se votează, mâine, în ședința de Consiliul Local această modalitate, iar beneficiarul direct al hotărârii votate este cetățeanul!
De ce spun asta? Pentru că totul se va face transparent, fără suspiciunile din trecut, fără mese date pe criterii dubioase. Pentru că ne dorim ca întâietate să aibă adevărații producători și pentru ca toate mesele să fie orientate către cumpărători și să nu mai existe monopolul celor câteva mese din față.
Mai mult, așa cum am stabilit și în urma discuțiilor cu cei ce vând acum în piață, noile măsuri vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Până atunci, Edilitara se obligă să aducă modificări importante în Piața Centrală, în așa fel încât să ofere avantaje atât cumpărătorilor, cât și vânzătorilor.
Am luptat mereu pentru a reda cetățenilor municipiului Târgu Jiu drepturile ce li se cuvin, așa cum am făcut-o și când am recuperat parcarea de la Rodna, sau parcarea din Progresului, dar și Casa de Cultură, obiective pe care le-am redat locuitorilor acestui municipiu după ce fuseseră înstrăinate. Piața Centrală este a cetățenilor și trebuie urmărite interesele acestora”, a transmis, miercuri seara, Romanescu.