”UNTOLD de Craiova” va trimite CS Universitatea și FC U 1948 pe alte stadioane. Pentru 50 de zile

 

Organizarea festivalului ”IntenCity” la Craiova, din luna august, va afecta programul echipelor locale de fotbal CS Universitatea și FC U 1948. Potrivit Primăriei Craiova, timp de 50 de zile (10 august și 30 septembrie), cele două formații vor trebui să își caute stadioane pentru desfășurarea meciurilor de pe teren propriu, evenimentul muzical urmând să se desfășoare pe stadionul ”Ion Oblemenco”, după care se va trece la schimbarea gazonului.

Am decis chiar astăzi ca amplasamentul să fie predat către organizator, în speţă Opera Română Craiova. Astfel, stadionul va fi pus la dispoziţia organizatorilor în data de 10 august, urmând ca, după festival, să fie schimbat şi gazonul. În contract este prevăzută protejarea suprafeţei de joc, dar nicăieri în lume nu rezistă un gazon după astfel de evenimente. Protecţia se referă mai mult la instalaţia de degivrare şi drenaj de sub gazon. De schimbarea suprafeţei de joc se va ocupa Primăria Craiova. A fost prevăzută şi o sumă de bani, dar rămâne să vedem şi veniturile după festivalul IntenCity”, a declarat,pentru GdS.ro Aurelia Filip, viceprimarul Craiovei.

 

CONFERENCE LEAGUE ȘI SEMNE DE ÎNTREBARE

C.S. Universitatea va disputa meciul împotriva echipei albaneze KF Vllaznia, în turul doi preliminar din UEFA Europa Conference League 2022-2023, în Bănie, fiind programat pe 28 iulie.

Dacă se trece de albanezi, partidele din turul trei preliminar vor avea loc pe 4 si 11 august, ceea ce înseamnă că meciul retur nu va putea fi organizat la Craiova, în cazul în care sorții ar decide asta.