Romanescu îl acuză pe Weber de dezinformare. Banii ”de la PSD” sunt fonduri europene obţinute de municipalitate

Primarul Marcel Romanescu a avut o reacţie dură la adresa lui Mihai Weber şi a PSD, invocând acţini ce duc la dezinformarea şi manipularea cetăţenilor. Edilul arată că banii despre care Weber a spus că sunt alocaţi de Guvernul PSD municipiului pentru cartierul Narciselor sunt, de fapt, fonduri europene pe un proiect depus de municipalitatea târgujiană anul trecut. Romanescu vorbeşte şi despre întârzierea voită a desemnării unui câştigător în cazul licitaţiei troleibuzelor care ar fi trebuit deja să ajungă la Târgu Jiu.

Incredibil! Mihai Weber susţine că finanţarea din bani europeni pentru zona Narciselor ar veni de la Guvernul PSD. În realitate, este vorba de un proiect pe fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro, depus de noi încă din luna martie 2018 şi pe care responsabilii din Ministerul Dezvoltării tot amână să îl semneze pentru a putea demara lucrările. De o jumătate de an, fără nicio explicaţie, fără să aibă vreun motiv, acest proiect zace prin sertare. Iar pesediştii nici nu ştiu să facă diferenţe dintre banii pe care îi alocă Guvernul de la bugetul de stat şi banii pe care îi primim, pentru proiectele făcute de noi, de la Uniunea Europeană.

După ce ne-au blocat finanţările, după ce au întârziat ani de zile stadionul şi şoseaua de centură, după ce şi-au bătut joc de municipiul Târgu Jiu la rectificarea bugetară, alocându-ne sume cât pentru o comună, acum încearcă să inducă ideea că banii pe care îi primim de la Uniunea Europeană, pe proiectele noastre, ar fi alocaţi de la guvern.

Îi reamintesc domnului Weber că nici în cazul celor 20 de troleibuze pe care ar fi trebuit să le avem deja, Ministerul Dezvoltării nu se grăbeşte să stabilească un câştigător al licitaţiei! Ofertele sunt depuse de luni bune, avem totul aprobat, avem finanţare, doar trebuie desemnat câştigătorul. Însă, acolo, cineva, consideră că e bine să mai stăm puţin”, arată primarul.