Romanescu, mulțumit că a ținut impozitele în frâu, nemulțumit de ApaRegio și Polaris

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a efectuat o scurtă radiografie a evenimentelor recente semnalate la nivel de municipiu. Acesta este mulţumit că taxele şi impozitele locale vor rămâne la fel ca în 2018. Edilul a declarat, luni, că pentru unii agenţi economici vor fi chiar mai mici.

“Am rămas la taxele şi impozitele de anul trecut, mai mult decât atât, pentru oamenii de afaceri am scăzut de la 1,1% la 0,9%, deci, la Târgu Jiu, nu se poate plânge nimeni în momentul acesta”, a spus primarul.

În schimb, primarul şi-a continuat “războiul rece” cu Aparegio, societate care, în opinia sa, nu-i respectă pe târgujieni.

“Aparegio s-a obişnuit doar să ia banii de la cetăţeni, investiţiile au fost făcute doar de Primăria municipiului Târgu Jiu. De ce n-aş avea nemulţumiri? Problemele cu canalizarea apar permanent. Aparegio trebuie să se obişnuiască cu gândul că nu are numai drepturi, ci şi foarte mari obligaţii faţă de cetăţenii din Târgu Jiu, pe care nu şi le respectă. Trebuie să fie responsabili când vorbim de canalizare sau alimentare cu apă, pentru acest lucru primesc bani”, a spus Romanescu la Radio Infinit.

Primarul a adăugat că locuitorii municipiului sunt cei care “evaluează” şi activitatea societăţii Polaris, care, recent, a fost amendată de Poliţia Locală pentru că nu a ridicat gunoiul în mai multe zone ale oraşului.

În altă ordine de idei, edilul a declarat că solicitarea adimistratorului special de la Pandurii, Marin Golea, care a solicitat municipalităţii să prelungească contractul de comodat din 2020 cu încă 15 ani, fie să achite 20 de milioane de euro, despăgubiri pentru perioada în care Pandurii n-a putut folosi arena aflată în reabilitare, este una nefondată.

“Nu poate nimeni să condiţioneze activitatea Primăriei Târgu Jiu şi a Consiliului Local. Nu văd ce motive întemeiate poţi să ai ca să ceri autorităţii publice locale 20 de milioane de euro. Noi suntem proprietarii acestui stadion, iar aşa cum s-a realizat acel contract de comodat se poate şi rezilia, tot prin hotărâre de Consiliu Local. Eu cred că trebuie găsită o soluţie de compromis, nu ţine la acest moment o astfel de ameninţare”, a avertizat edilul-șef.