Romanescu: Noul prefect este un om cu care se poate discuta

Noului prefect de Gorj, Cristinel Rujan, îi va fi foarte greu să rezolve problemele din trecut pentru că nu are o susținere neapărat politică. Este părerea edilului Marcel Romanescu, care a declarat că viitorul reprezentant al Guvernului în Gorj este un bun profesionist.

“Este un om care vine din mediul universitar, un om cu care se poate discuta.  Sper ca această colaborare să fie în interesul cetăţenilor din municipiul Târgu Jiu pe care îi reprezint”, a declarat Romanescu. Primarul este sceptic însă în ceea ce priveşte capacitatea lui Ruijan de a rezolva probleme ce trenează de ceva timp, mai ales cele privitoare la investiţiile care stagnează.

În ceea ce îl priveşte pe Cirprian Florescu, Romanescu a sugerat că a politizat instituţia pe care a condus-o, şi nu a avut în prim-plan interesul târgujienilor.

“Din păcate, în ultima perioadă, Instituţia Prefectului a devenit una eminamente politică. M-a întristat pentru că niciodată relaţia dintre Primăria Târgu Jiu şi Instituţia Prefectului nu a fost decât foarte bună. Am deţinut şi eu funcţia de subprefect şi, de câte ori am putut, l-am ajutat pe fostul primar. Dacă puteam să fac ceva la vremea aceea ştiam că o fac şi pentru cetăţenii din Târgu Jiu”, a afirmat Romanescu.