Romanescu: Nu există licitație din Primărie neverificată de cel puțin două instituții. Cel puțin două!

Deși campania electorală nu a început oficial, doritorii de funcții publice s-au mobilizat de ceva timp și încearcă să convingă electoratul că sunt tocmai buni să conducă, să dirijeze. La Târgu Jiu, toți potențialii candidați la funcția de primar, au pus tunurile pe actualul edil, primar care de mai bine de trei ani, fără majoritate în Consiliul Local, și deseori blocat, este acum atacat pentru tot ce ar cam fi trebuit făcut în ultimii 30 de ani la Târgu Jiu.

Pe lângă acestea, Adrian Tudor, candidat din partea Partidului Verde, îi reproșează actualului edil-șef lipsa transparenței, una dintre promisiunile făcute alegătorilor. Primarul în funcție a precizat public că nu poate fi vorba de așa ceva.

Nu o să îi răspund domnului Adrian Tudor, pentru că dânsul este încă viceprimarul municipiului Târgu Jiu. M-aș fi bucurat că în această perioadă să fi participat la activitățile din cadrul Primăriei și să fi venit cu propuneri. Însă, în comparație cu perioadele anterioare, dau câteva exemple pe care, e adevărat, eu le-am promovat și în campania electorală.
Astăzi, în privința ședințelor de Consiliu Local, nu poate exista o mai mare transparență decât există. Adică ședințe publice, transmise în timp real ;pentru toți cetățenii municipiului Târgu Jiu și nu numai.
Deci acolo nu mai poți face niciun fel de înțelegere, niciun fel de speculație, totul e transmis live.
Pe de altă parte, nu știu cum a făcut această declarație, în condițiile în care, că reprezentant al unei primării, am fost dat ca exemplu de un reprezentant al mass-media din altă localitate pentru transparența totală de care dau dovadă. Știți foarte bine că eu postez atunci când avem licitații care se organizează la nivelul municipiului Târgu Jiu. Postez inclusiv pe pagina mea de socializare. Într-un fel anunț societățile comerciale că pot să se prezinte la licitație.
Aș vrea să văd de câte ori în ultimii 30 de ani o licitație publică în municipiul Târgu Jiu a fost anunțată de către cineva. Eu o fac, și o voi face în continuare, pentru că mi se pare normal. (…)
Licitațiile sunt în momentul de față pentru toți publice. Poate să ceară oricine orice dată și, credeți-ma, după trei ani de zile sunt extrem de liniștit.
Cred ca nu există licitație în Primăria municipiului Târgu Jiu care să nu fi fost verificată de cel puțin două instituții. Cel puțin două!”, a declarat Romanescu.