Romanescu, șase ore discuții cu Bolojan: Bani europeni pentru străzi și pasaje la Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a prezentat în ce a constat întâlnirea de lucru pe care a avut-o sâmbătă, la Târgu Jiu, cu omologul său din Oradea, Ilie Bolojan.

În cadrul discuțiilor, edilul-șef din capitala Gorjului a putut afla mai multe dedesubturi ale accesării fondurilor europene, cum sunt gestionate în orașul de pe Crișul Repede, în condițiile în care Oradea a accesat sute de milioane de euro pentru diferite proiecte. Și la Târgu Jiu lucrurile s-au pus bine în mișcare, Marcel Romanescu a semnat contracte de 70 de milioane de euro.

S-a vorbit și despre gestionarea problemei câinilor fără stăpâni sau a parcărilor.

Au fost și discuții aplicate pe ceea ce a făcut Oradea pe fonduri europene și felul cum gestionează municipalitatea Oradea de atâția ani. Sunt multe lucruri pe care le-am învățat și în trecut, dar în momentul de față s-au fixat foarte bine pentru mine în ceea ce am de făcut în următorul mandat. Sunt lucruri care nu sunt tocmai plăcute pentru cetățeni în totalitate, sunt foarte eficiente pentru municipalitatea târgujiană. Modul în care se administrează parcările în Oradea, cum se administrează activitatea câinilor fără stăpân, modul în care la Oradea se administrează zona din interiorul blocurilor rezidențiale. Sunt foarte multe lucruri pe care le-am discutat în cele șase ore. Culmea este că întâlnirea era programată pentru două ore, am rămas șase ore împreună și în cele șase ore am discutat cam toate problemele pe care le-am putut ridica la discuția cu primarul Bolojan”, a spus edilul-șef din Târgu Jiu.

Transportul în comun și infrastructura, priorități pentru Târgu Jiu

A fost impresionat de volumul (fonduri europene atrase n.red), acum domnul Bolojan știe mai puțin, i-am explicat că prioritatea zero la noi acum este transportul în comun și că o mare parte din fondurile pe care le-am accesat, le-am accesat în această direcție. Însă pe noua axă de finanțare, pentru că colaborăm în modul în care vom depune aceste proiecte, infrastructura va fi o prioritate. Adică acele pasaje pietonal se pot depune de data aceasta pe viitoarea axă de finanțare 2020-2027 și pe strategia mea, depusă deja, prioritate sunt rețelele de infrastructură. Străzi, pasajele pietonale și pasajele pe sub calea ferată ( Ana Ipătescu). O discuție extrem de benefică și extrem de plăcută, foarte relaxată, pentru că nu ne-am întâlnit neapărat în mod oficial. Domnul primar a venit, am stat foarte mult împreună, pentru noi nu poate să fie decât un mare câștig că avem un astfel de exemplu și că poate să ne transmită din lucrurile bune pe care le-a putut face pentru Oradea”, a precizat Romanescu.