Romanescu, soluții de criză pentru transportul în comun. Dacă licitația nu va rezolva problema, împrumutăm din alte orașe

Primarul din Târgu Jiu dezvoltă variante de lucru în cazul în care licitația pentru mijloacele de transport în comun nu va rezolva relativ repede cel puțin parțial problema stringentă din municipiu. Astfel, în Târgu Jiu ar putea ajunge mijloace de transport din Cluj, Timişoara sau Oradea. Marcel Romanescu, a precizat că s-a consultat cu directorul Transloc, Vasile Căilean, şi va apela la această măsură dacă nimeni nu se prezintă la licitația de pe 15 iulie, organizată de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

“O să căutăm o soluţie pentru o perioadă determinată de timp pentru închirierea unor mijloace de transport de la alte unităţi administrativ teritoriale. Asta ar însemna să luăm legătura, în primul rând, cu cele care s-au dotat deja cu mijloace de transoport electrice – Clujul, Timişoara, Oradea; să vedem dacă ar putea să ne ofere posibilitatea de a prelua, pe o perioadă de un an de zile, anumite mijloace de transport”, a declarat primarul din Târgu Jiu.

Dacă termenul de livrare va fi stabilit la începutul anului viitor, Romanescu a spus că nu va mai face acest demers. La Târgu Jiu ar trebui să ajungă 20 de troleibuze, achiziţionate din fonduri europene prin Ministerul Dezvoltării.