Fuziunea dintre CS Pandurii şi CSM Târgu Jiu va fi posibilă doar dacă Ministerul Tineretului şi Sportului va aloca în continuare fonduri pentru cluburile pe care le-a “păstorit”. Edilul Marcel Romanescu a admis că a purtat discuţii cu ministrul de profil, Bogdan Matei, în acest sens, dar reprezentantul Guvernului nu a avansat un termen clar pentru “contopire”. Nu este pentru întâia oară când descentralizarea este adusă în discuţie de către actualul Executiv.
“Cred că ar fi benefică pentru sport, dacă ne vor aloca şi finanţarea necesară. Dacă nu, va fi extrem de dificil a gestiona fuziunea dintre cele două entităţi. E clar că se va face o nouă organigramă, cu o altă structură, dar toate aceste elemente sunt legate de la finanţarea pe care o primim de la bugetul de stat. Nu cerem nimic în plus, ci banii care se repartizează acum către club”, a explicat Marcel Romanescu.
Primarul l-a asigurat pe ministru că au fost alocaţi 13 miliarde lei vechi pentru refacerea spaţiilor demolate din incinta stadionului ce aparţin de CS Pandurii. Fondurile sunt alocate şi indicatori aprobaţi, dar municipalitatea trebuie să intre în posesia arenei pentru a demara procesul de reamenajare.
“Sper că au înţeles şi cei de la Minister, şi domnul Prunariu, că trebuie respectată legea, şi etapele nu trebuie arse, şi aici mă refer la investiţia pe care o avem de realizat la Clubul Sportiv Pandurii, la partea de jos de la parter, însă acel spaţiu încă aparţine Companiei Naţionale de Investiţii”, a spus Romanescu.
Edilul a discutat şi despre controversatul “protocol” dintre primărie şi CS Pandurii, declarând că Ministerul Tineretului şi Sportului s-a oferit să ajute autorităţile locale pentru a rezolva situaţia.
“Ministerul ne-a promis că ne va înainta anumite hotărâri de Consiliu Local, adoptate de către alte consilii locale municipale din ţară, prin care am putea să sprijinim activitatea clubului sportiv, adică să suportăm o parte din utilităţile pe care dânşii le au la club. Aşteptăm acele acte”, a dezvăluit Romanescu.