Romanescu, vești bune de la București: Bani mai mulți pentru Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat, marți, că orașele mici vor primi, în urma negocierilor de la București, un procent mai mare din fondurile europene alocate direct, ceea ce reprezintă un mare câștig pentru capitala Gorjului. Mai mult, în exercițiul 2020-2027, orașul are repartizați 115 milioane de euro, dublu față de perioada anterioară, când suma a fost de 60 de milioane. Totodată, tot marți, s-au demarat discuțiile pentru construcția unui spital municipal la Târgu Jiu.

Am obținut un avantaj important astăzi, la negocierile pe care le-am avut la Ministerul Fondurilor Europene, acolo unde am fost alături de directorul tehnic din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, Marius Ionescu: 35% din fonduri alocate direct și 65% alocare în funcție de numărul de locuitori. Ca reprezentant al municipiilor din zona Olteniei am reușit această victorie importantă, în condițiile în care, inițial procentele erau de 25% și 75%, fiind astfel avantajate municipiile cu un număr foarte mare de locuitori, în detrimentul nostru.
Pentru exercițiul 2020 – 2027 avem repartizată o sumă de doua ori mai mare față de data trecuta, adică 115 milioane de euro. În exercițiul trecut ni s-au alocat 60 de milioane, la care s-au mai adăugat încă 10 milioane de euro, sumă rezultata ca urmare a faptului că alte localități nu au depus proiecte.
Negocierile au avut loc în prezența domnului ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, cu care am avut și o discuție legată de spitalul pe care intenționăm să-l construim la Târgu Jiu. Domnul ministru m-a asigurat că proiectul pe care îl vom propune se poate materializa curând și vom putea construi o astfel de unitate sanitară cu finanțare europeană”, a transmis Romanescu.