Români neliniştiţi: Reclamat la poliţie pentru că ar fi furat un mort din morgă

Marin Lila, un bărbat de 37 de ani, din oraşul Huşi, judeţul Vaslui, va trebui să dea explicaţii poliţiştilor după ce pe numele său a fost depusă o plângere prin care este acuzat că ar fi furat un mort. Totul a plecat de la decesul lui Mihai Gorgan, înregistrat 7 decembrie, un bărbat de 52 de ani care murit singur prin spitale. Cum niciun apropiat nu a fost interesat să îi organizeze cele creştineşti, Lila a ridicat cadavrul de la morgă şi a pus la cale înmormântarea. Planul se concretiza în linişte, însă, dintr-o dată, soţia legală a defunctului, care de ani nu buni rupsese relaţia, a intervenit. Aceasta a solicitat certificatul de deces şi i-a făcut plângere bărbatului care şi-a asumat demersul de a-l îngropa pe Gorgan.

Eu nu puteam să scot mortul de acolo, dar mi s-a spus că dacă aduc o rudă, un nepot, ceva, îl voi putea lua. L-am căutat pe nepotul lui, unu’ Iorga, şi l-am luat de acolo. Acesta a semnat că nu vrem necropsie, că ştim de ce boală a murit şi vrem doar să îl luăm aşa. S-au făcut actele şi ni l-au dat. Le-am spus că nu am maşină mare, dar îl duc aşa cum pot, în maşina mea. Am legat sicriul, ca să nu cadă, normal”, le-a declarat Lila jurnaliştilor de la vremeanoua.ro.

De aici a început scandalul, în istorie făcându-şi apariţia şi soţia lui Gorgan, cea care l-a acuzat pe tânăr că ar fi furat cadavrul pentru a încasa ajutorul de deces în valoare de 5.000 de lei. Anterior, prin oraş s-a făcut apel la binevoitori pentru organizarea unei mici pomeni, trupul neînsufleţit fiind depus la o capelă din urbe.

Aici a fost scandal. Că l-am depus acolo, i-am adus icoană, tot. Stăteam la priveghi. A venit la capelă, cu mare scandal, fratele soţiei, care a spus să îi dau imediat certificatul de deces. M-a acuzat că am furat mortul ca să încasez ajutorul de înmormântare. A sărit la mine. Eu i-am spus că am vrut să fac o faptă bună, iar el în loc să îmi mulţumească vine să mă bată. Nu e frumos”.

Marian Lila a precizat că, efectiv, nu avea cine să îl îngroape pe creştin şi de aici demersul său.

Captură vremeanouă.ro