România a învins Austria: Meritam cele trei puncte

 

România a învins Austria, 3-2, luni seara, la Klagenfurt, într-o partidă din cadrul Ligii Națiunilor, și tricolorii trec pe primul loc al grupei. După meci, selecționerul Mirel Rădoi a spus că băieții antrenați de ele meritau cele trei puncte puse în joc.

 

Îmi cer scuze pentru cei care nu au apucat să joace. Sper să o facă pe viitor. Ne-am gândit în această perioadă ca și exercițiile din această perioadă să fie acțiuni de grup. Asta e strategia noastră, avem o discuție cu ei când vin la echipa națională, să știe ce vrem să jucăm. Am reușit să creăm o atmosferă foarte bună de grup, dar determinarea și atitudinea au venit de la ei. Mă bucur că am reușit să marcăm 3 goluri, am reușit să jucăm într-un sistem pe care nu l-am mai încercat în teorie, dar foarte mulți jucători l-au practicat la echipa de club.

Planul de joc pentru această partidă a fost mult mai simplu decât la primul, am păstrat organizarea defensivă și ofensivă de la Cosmin Contra, care ne-au și ajutat. (…) Meritam cele trei puncte, mai ales după meciul cu Irlanda de nord. Îmi mențin părerea. Cred că Austria e cea mai echilibrată, cea mai bună echipă din grupă. Trebuie să păstrăm ce am câștigat în cele două meciuri. (…) Vreau să le urez succes celor de la tineret mâine seară. Azi la ședința tehnică am discutat cu băieții, se pot întoarce la echipele de club cu capul sus, cu încredere”, a declarat, la conferința de presă, Rădoi.

Din tabăra gazdelor, Franco Foda, antrenorul Austriei, a pus înfrângerea pe seama greșelilor din ofensivă, subliniind că nu a fost surprins de jocul românilor:

Nu pot să spun că ne-a surprins în vreun fel naționala României. Ne-am uitat la multe meciuri ale echipei lui Rădoi, inclusiv cele de la U21. Știam că e o echipă căreia îi plac combinațiile. Am făcut multe greșeli în defensivă și am marcat doar de două ori. Eu spun că ar fi trebuit să dăm mai multe goluri, pentru că șanse ne-am creat”.