Rovinari: Cetățenii sunt supravegheați video, transmiterea ședințelor de Consiliul Local, INTERZISĂ

Absurdul a înaintat documentele pentru a solicita buletin de identitate. Se simte perfect în orașul minier de pe Jiu, mai rămâne doar să oficializeze starea de fapt. Rar, rar o săptămână din viața Gorjului contemporan în care primarul localității Rovinari, Robert Filip, să nu acuze câțiva consilieri locali, dând de înțeles populației că aleșii în cauză nu au nici în clin nici în mânecă cu funcția pentru care au primit votul oamenilor. Rovinăreanul de rând trebuie să înțeleagă că el, primarul Robert Filip, vrea să facă bine, iar consilierii opoziției doar rău. Vorbe, dar când se cere transparență totală în fața cetățeanului, Filip jr. și apropiații săi refuză. Problemă de logică sau un circ politic bine pus în scenă?

Recent, Robert Filip a ieșit cu declarații publice în care a acuzat consilierii liberali că se opun construirii unor noi locuințe ANL. O comunitate nici nu poate concepe așa ceva, așa cum nu poate crede nici o persoană cu un minim raționament logic faptul că liberalii au ales sinucidă politic, să își dea foc la valiză în piața publică. Consilierii acuzați de primar au replicat și au explicat că nici vorbă de așa ceva, ei au votat pentru construirea locuințelor ANL. Exasperați de situațiile de gen, în care au fost acuzați de multe obstrucționări ale dezvoltării orașului, aleșii locali PNL din Rovinari au înaintat un proiect de hotărâre prin care au solicitat TRANSMITEREA ÎN DIRECT (LIVE) a ședințelor de Consiliul Local. O soluție prin care plătitorul de taxe și impozite poate afla cum și ce decizii se votează în parlamentul local. Inițiativa nu a fost pe placul edilului Filip și a consilierilor apropiați lui, proiectul de hotărâre fiind respins. Paradox, te vaiți că ți se pun bețe în roate, dar nu vrei că populația să vadă cum, de cine și de ce.

”O altă minciună și același limbaj grotesc. Toate proiectele de investiții au fost votate de consilierii liberali, inclusiv proiectul privind blocul L2 de locuințe ANL. Dovadă, adresa Agenției Naționale pentru Locuințe a fost înregistrată în data de 16.01.2019, nu cu două zile înainte de termen, așa cum afirmă primarul. Am solicitat informații economice, de amplasare, locația exactă a construcției, dacă este amortizată investiția în zona unde va urma construcția. De asemenea, am întrebat dacă sunt necesare devieri de cabluri din rețeaua de curent electric, conducte de gaze, apă, canalizare. Dacă, da, la ce sumă se ridică respectivele costuri. Nu am primit răspuns. Discutăm despre banii comunității, este normal să știm care este situația reală. Primarul face declarații obsesive, mincinoase, cum că liberalii s-au opus construirii locuințele ANL. Atunci cum au fost realizate? Pentru evitarea oricăror suspiciuni cu privire la atitudinea noastră față de problemele comunității, am solicitat în repetate rânduri transmiterea live a ședințelor Consiliului Local Rovinari, dar primarul nu dorește să se cunoască adevărul. Oare de ce? Considerăm că prin urmpărirea live a ședințelor rovinărenii își pot forma singuri o opinie, fără a <<beneficia>> de manipularea grosolană <<oferită>> de primarul Robert Filip”, ne-a declarat Laurențiu Chivu, liderul liberalilor din Rovinari.

Altă unitate de măsură în aceeași localitate. La inițiativa edilului-șef au fost montate camere video prin care cetățenii sunt supravegheați, însă populația nu primește acceptul de a urmări de acasă sau la telefon cum se comportă la muncă trimișii comunității în funcții de demnitate publică.

 

 

 

Articolul precedentCaragea nu combate de florile mărului: Vrea funcție și episoade din ”Elodia”, seară de seară
Articolul următorMai la vară: Indemnizația de hrană, cel mai devreme în martie