Rupere de nori! Liberalii vor sesiune extraordinară: ”Ori pensii speciale, ori alocații majorate”

Spread the love

Florin Roman, liderul deputaților liberali din Camera Deputaților, cere imperativ o sesiune extraordinară în care să fie votat proiectul de lege prin care se elimină cele mai multe pensii speciale, demers prin care să fie asigurate sumele de bani necesare creșterii alocațiilor copiilor.

Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necesare pentru plata alocațiilor majorate, în urma votului de la jumătatea lunii decembrie, din parlament. Tot în decembrie, Comisia de Muncă a Camerei Deputaților a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrați, personal aeronautic, diplomați, funcționari ai Curții de conturi, etc. Proiectul de lege al PNL alocă pensii de serviciu doar pentru militari și polițiști”, arată, pe facebook, Roman, care mai precizează că raportul în cauză nu a fost ridicat pe site-ul Comisiei de muncă și nici nu a fost trimis plenului, astfel încât nu a putut fi supus votului.

Mai departe, deputatul provoacă reprezentanții PSD să aleagă public: ori pensii speciale, ori alocații majorate.

‘Solicităm PSD și președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, să rupă frăția cu pensiile speciale și să votăm proiectul de lege PNL în sesiune extraordinară. În acest fel, PSD poate dovedi că nu a votat creșterea alocațiilor doar în interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c, alocațiile copiilor au crescut cu 100%  din rata inflației, urmare a unei legi inițiate de PNL’‘, continuă Roman.

UPDATE

Florin Roman anunță că Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a refuzat propunerea, protejând, astfel, pensiile speciale în detrimentul creșterii alocațiilor pentru copii (captura 1).

PSD vrea pensii speciale, nu alocații!”, concluzionează acesta.