S-a băgat în necazuri: Cercetat penal, după ce a încredințat mașina unui amic fără permis, aflat sub influența băuturilor alcoolice

Un tânăr din Târgu Jiu este cercetat penal după ce a încredințat autoturismul unui amic care nu deține permis de conducere. Mai mult, cel din urmă consumase și alcool înainte de a se urca la volan.

La  data de 20 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu au depistat în trafic un tânăr de 25 de ani, din comuna Turcinești, în timp ce conducea un autoturism  pe DN 67 Rasovița, fără a poseda permis de conducere și având o concentraţie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul i-ar fi fost încredințat pentru a fi condus pe drumul public, de către un tânăr, de 28 de ani, din municipiul Târgu Jiu”, a transmis IPJ Gorj.

 

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fiind sub influența alcoolului și încredințarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane care nu deține permis de conducere.

 

Foto arhivă