S-a semnat! Romanescu: Centura ocolitoare și podul de la Lainici, proiecte vitale pentru dezvoltarea municipiului

Vicepremierul Raluca Turcan a fost marți la Târgu Jiu și a semnat două contracte foarte importante pentru municipiu și județ: continuarea lucrărilor la centura ocolitoare și reabilitarea podului de la Lainici.

Potrivit documentelor, termenul pentru finalizarea șoselei ocolitoare este de 18 luni, obiectiv cu un buget de aproape 44 de milioane de euro, iar reabilitarea podului de la Lainici înseamnă o investiție estimată la 5 milioane de euro, cu un termen de finalizare de 12 luni.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a subliniat că proiectele sunt vitale pentru dezvoltarea municipiului.

Am semnat contractul pentru șoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu, în prezența vicepremierului Raluca Turcan, la sediul primăriei.
Peste 43 de milioane de euro pentru acest obiectiv care ar fi trebuit să fie gata încă din 2016, dacă am fi avut o administrație responsabilă.
De asemenea, tot aici s-a semnat și contractul pentru construirea podului de la Lainici și a unei parcări în acea zonă. Sunt doua investiții extrem de importante care ne leagă de zonele dezvoltate din centrul și nordul țării.
Derulăm proiecte vitale pentru dezvoltarea municipiului și facem eforturi să recuperăm într-un timp cât mai scurt ceea ce nu s-a făcut în 17 ani.
Suntem pe drumul cel bun pentru că avem proiecte de 70 de milioane de euro din fonduri europene, alte zeci de milioane finanțări prin CNI, dar și din bugetul local. La Târgu Jiu a început deja procesul de transformare prin investiții pentru care avem alocate fondurile. Aceste investiții nu mai pot fi oprite. Șoseaua de centură, reabilitarea Casei de Cultura, modernizarea transportului in comun, Centrul INFOTRAFIC, modernizarea iluminatului public și multe altele sunt proiecte care au demarat deja și care vor schimba definitiv municipiul Târgu Jiu’‘, a transmis Romanescu.