S-a supărat primarul: Romanescu cere o analiză a activității Edilitara

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, va cere să fie analizat modul în care Edilitara și-a făcut treaba la deszăpezirea orașului. Edilul le reamintește celor ce îl acuză că nu ia măsuri în speță că Edilitara este subordonată Consiliului Local și nu lui.

”Nu se află în subordinea Primăriei Târgu Jiu. Aici este o mare, mare problemă. În momentul de față acționar, nu majoritar, ci 100% este Consiliul Local. Primăria municipiului Târgu Jiu, prin aparatul de specialitate, plătește serviciile pe care le efectuează societatea Edilitara. Însă acolo Consiliul Local stabilește AGA și Consiliul de Administrație”, a detaliat, la Radio Infinit, primarul.

Acesta a precizat că în 2018 Primăria Târgu Jiu și-a achitat toate datoriile către Edilitara și a fost receptivă la toate solicitările firmei din subordinea Consiliului Local.

”În integralitate au fost achitate toate serviciile prestate de Edilitara. Vreau să vă spun că Edilitara a avut în 2018 cel mai bun an în activitatea pe care o desfășoară, asta și datorită Primăriei Târgu Jiu. Atâta timp când nu există nici măcar 1 leu pe care Primăria să aibă datorie la societatea Edilitara, nu văd de ce nu ar fi trebuit să funcționeze la parametri optimi. Edilitara nu se poate plânge niciodată de faptul că Primăria municipiului Târgu Jiu nu și-a achitat obligațiile. La sfârșitul lui 2018, conducerea Edilitara era extrem de mulțumită de colaborarea pe care am avut-o”, a dezvăluit edilul.

Primarul din Târgu Jiu mai spune că nu poate accepta situația întâlnită la deszăpezire și în prima ședință de Consilul Local va pune în discuție activitatea Edilitara.

”Ei trebuie să-și respecte obligațiile față de cetățenii municipiului Târgu Jiu, nu neapărat față de primarul Romanescu. Eu sunt unul dintre cei 80.000 de cetățeni ai orașului. Iar când văd că oamenii sunt nemulțumiți de ceea ce s-a întâmplat în perioada deszăpezirii, normal că că trebuie să reacționez, pentru că îi reprezint. În prima ședință de Consiliu Local voi pune în discuție acest subiect”, a anunțat Romanescu.