Scandal legat de Spitalul din Târgu Jiu: Sacrifică pacienţii pentru vreun buticar!

Ideea unui săli de aşteptare construite în grădina interioară a Spitalului 700 din Târgu Jiu a declanșat reacţii dure. Ceea ce crede medicul Vasile Stănculete, coordonatorul Ambulatorului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, că poate elimina cozile de la ușile cabinetelor este privit drept un motiv prin care să se permită înșurubarea unui alt buticar în unitatea medicală. Reacțiile au apărut imediat ce s-a vehiculat schimbarea destinației acelui perimetru situat între clădiri.

”Aș dori ca în acest an să concretizăm o idee pe care o avem de mai mulți ani. Una dintre grădinile interioare ale Policlinicii să o amenajăm ca o sală de așteptare la cabinete sau în vizită la bolnavii din spital. În aceste săli de așteptare, care sunt la nivelul parterului și etajului 1, pacienții să nu mai stea îngrămădiți la ușa fiecărui cabinet și să stea la o apă plată, minerală, la ceva de mâncare și să fie chemați prin difuzoare, cu număr de așteptare, la cabinetul respectiv. Investiția nu ar fi, ca valoare, foarte mare, deoarece, spațiul este construit”, a spus, pentru Pandurul, Stănculete.

În esență este vorba despre închirierea unor spații către diferiți afaceriști care să vândă mâncare, apă și diverse răcoritoare. Utopia unor difuzoare, cu ajutorul cărora pacienții să fie chemați la consult, izbește, iar Vasile Stănculete nu ne spune cine, de la fiecare cabinet, s-ar ocupa de treaba aceasta. Mai mult, știute fiind tarele românului, cine i-ar garanta celui ce așteaptă la o apă că o altă persoană nu va intra înainte lui? Probabil tot vocea de la difuzor, care nu poate fi un asistent, medicul nici atât, vorbim despre specialiști prinși în consultații. Atunci cine? Știe, probabil, numai coordonatorul Ambulatorului Integrat. Un cadru medical a reacționat pertinent, punând în discuție amenajarea unui spațiu destinat relaxării pacienților, avertizând, totodată, că sunt premise pentru înființarea unui adevărat bâlci în mijlocul spitalului.

”Vor sta la o apă minerală și la mâncare, dacă au cu ce cumpăra asta. Nu toți au. Majoritatea, nu. De fapt, vrea să înființeze un butic de privatizați în spital, distrugând spațiul verde. Nu mai bine ar reamenaja grădina asta interioară, puse bănci, să aibă măcar vara pacienții unde ieși?”, s-a întrebat, retoric, halatul alb.

Demersul înființării respectivei săli de așteptare a fost tamponat din fașă și de un oficial județean, acesta spunând că se va opune inițiativei.

”Acest spațiu ca, de altfel, întreg Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, este proprietatea publică a județului Gorj, dată în administrarea SJU Târgu Jiu. Nici doctorul Stănculete și nici un alt manager nu pot construi/modifica ceva fără o Hotărâre a Consiliului Județean cu vot de 2/3 din numărul consilierilor județeni. Voi face tot ce depinde de mine ca să NU se construiască o asemenea aberație, ca să nu zic tâmpenie”, a reacționat, pe facebook, Victor Banța, consilier județean.

”E clar! Sacrifică pacienții pentru vreun buticar”, a fost o altă poziționare ce a venit ca o concluzie.

 

 

Articolul precedentS-a supărat primarul: Romanescu cere o analiză a activității Edilitara
Articolul următorA murit în flăcări! Incendiu la un apartament din Târgu Jiu