S-a votat în Senat: Cei care intervin la kilometrajul mașinilor și cei care le vând, pasibili de închisoare

Un proiect de lege votat, miercuri, în Senat stipulează că persoanele care modifică kilometrajul unei mașini, cei care cer modificarea acestuia sau cei ce vând o mașină cu kilometrajul modificat sau defect vor risca pedepse cu închisoarea de până la un an.

Modificarea indicaţiei odometrului unui vehicul, solicitarea modificării indicaţiei odometrului sau orice acţiune sau inacţiune de natura să influenţeze înregistrarea exactă a numărului kilometrilor parcurşi de un autovehicul” va reprezenta o infracțiune ce va putea fi pedepsită cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Documentul în cauză stipulează că pedeapsă precizată o vor risca cei ce pun în circulație o mașină cu kilometrajul defect, dar și cei ce comercializează astfel de mașini sau mașini la care a fost modificat kilometrajul.

Toate valorile indicate de odometrele mașinilor din România se vor regăsi, după cum prevede proiectul, într-un registru electronic ce trebuie înființat și gestionat de Registrul Auto Român (RAR).

Urmează votul decisiv asupra inițiativei legislative, cel al deputaților.