S-au aprobat bursele pentru elevii din Târgu Jiu

Municipalitatea va acorda burse pentru elevii meritoși și cei cei cu anumite probleme. Consiliul Local al muncipiului Târgu Jiu a aprobat inițiativa primarului prin care se dorea acordarea de burse de merit, de studiu și sociale. Toți elevii cu medii între 9,90 și 10 vor veneficia de o bursă de merit în valoare de 350 de lei. Aceștia trebuie să aibă nota 10 la purtare și maximum zece absențe nemotivate pe semestru. Cei care vor obține clasări notabile la olimpiadele școlare (primele trei locuri) vor primi bursă de performanță de 400 de lei/an.

Burse de studiu vor primi elevii cu medii între 9,50 și 10, cu condiția ca venitul lunar mediu pe membru de familie pe ultimele trei luni dinaintea depunerii dosarului să nu depășească salariul minim pe economie.

Vor fi acordate burse sociale elevilor orfani, diagnosticați cu diabet, cancer, TBC, handicap locomotor și alte afecțiuni, precum și pentru copii din familii care în ultimul an nu au realizat un venit mediu lunar pe membru de familie mai mare de 50% din salariul minim pe economie.

Articolul precedentJaponezii sunt interesați să investească într-o termocentrală românească
Articolul următorVicele Tudor îl vrea pe Brâncuşi pe avioane