S-au conturat loturile CSM Târgu Jiu. Romanescu vrea și echipă de volei

Clubul CSM Târgu Jiu şi-a prezentat “bilanţul” de când cei doi experţi sportivi, Dan Ilieş şi Adrian Roşu, şi-au intrat în pâine. La handbal au fost aleşi antrenorii care să pregătească grupele de juniori şi junioare, toţi foşti componenţi ai Energiei: Andrei Enache, Adrian Eremia şi Valentin Popescu. Echipa de senioare, care va reprezenta oraşul în Divizia A, va fi condusă de Liviu Andrieş, după ce s-a ajuns la un acord pentru un protocol de colaborare între CSM şi Liceul cu Program Sportiv.

“Peste 25 de sportive din Târgu Jiu şi localităţile învecinate au venit în probe, au făcut pregătire în fiecare zi şi în acest moment lotul este finalizat în proporţie de 95%. Liviu Andrieş a început de pe 1 august activitatea. Este un profesionist, cred că este cel mai bun antrenor din Târgu Jiu pe partea aceasta. Are experienţă, atâţia ani de ligă, şi eu spun că o să facem o figură frumoasă. Ne dorim să ajungem în Liga Naţională în câţiva ani”, a declarat Dan Ilieş.

Expertul în handbal a precizat că peste 60 de juniori au fost selecţionaţi şi transferaţi gratuit către CSM.

La baschet, echipa CSM Târgu Jiu va fi condusă de Claudiu Alionescu. Selecţia pentru grupele de juniori şi junioare a început în această săptămână şi va continua pe tot parcursul anului. Echipa de seniori îşi va începe pregătirea în septembrie. Până acum şi-au dat acordul să evolueze la Târgu Jiu 14 jucători. Formaţia va debuta în ultimul eşalon valoric şi va fi compusă numai din jucători români, majoritatea gorjeni, fiind semnate un protocol de colaborare cu CSS Târgu Jiu.

Primarul Marcel Romanescu a declarat că-şi doreşte şi o secţie de volei din următorul sezon competiţional. Edilul este convins că autorităţile locale pot aloca un buget mai mare pentru sport în 2020, şi a declarat că reprezentanţii clubului se află în discuţii cu mai mulţi investitori pentru a sprijini activitatea sportivă.

“Cred că în anul competiţional următor vom avea şi o echipă de volei înscrisă în competiţia naţională. Ideea este să suplimentăm bugetul în 2020, dar, în acelaşi timp, să şi atragem oameni care văd o activitate serioasă. Sunt discuţii cu oameni de afaceri cu potenţial din municipiul Târgu Jiu, care vor veni alături de echipă”, a spus Romanescu.

Primarul a precizat că-şi doreşte şi revenirea Complexului Energetic Oltenia lângă echipele sprijinite de municipalitate.