Să primeze profesionalismul: Romanescu nu îl vrea schimbat pe şeful ISU Gorj

Marcel Romanescu este de părere că schimbarea şefilor la deconcentrate ar trebui să vină după o analiză amănunţită şi doar acolo unde e cazul. Aşa cum a mai declarat, primarul din Târgu Jiu susţine că politicul nu trebuie să primeze în astfel de situaţii, ci profesionalismul oamenilor desemnaţi să conducă instituţiile.

Membrii cabinetului Orban trebuie să facă o analiză corectă, şi să vadă dacă persoanele care erau mandatate în acele funcţii la deconcentrate şi-au respectat obligaţiile, dacă au fost implicate mai mult politic decât profesional”, a spus edilul.

Romanescu a şi nominalizat un profesionist: Augustin Malacu de la ISU Gorj.

Un om cu care toate instituţiile din Gorj au colaborat foarte bine este domnul Malacu de la ISU. Vorbim de  un profesionist, care şi-a făcut treaba fără să condiţioneze relaţia cu tine de vreo apartenenţă politică. Am putut permanent să stăm la masă, să discutăm, o relaţie de excepţie. De fiecare dată când am avut nevoie, în anumite zone, că ne-au solicitat cetăţenii sau pe situaţii de urgenţă, de fiecare dată am colaborat. Astfel de oameni trebuie, din punctul meu de vedere, păstraţi, pentru a-ţi putea păstra o anumită stabilitate în funcţionarea acelor instituţii”, a concluzionat primarul.