Să vină Poliţia! Cartierul inundat, afacerea şmecherilor din Primărie. Teren mlăştinos şi vorbe pe bani mulţi

Mai mulţi cetăţeni din Târgu Jiu s-au plâns miercuri redacțiilor, semnalând că de șapte ani li se inundă curțile și casele din zona Narciselor. Oamenii spun că au cumpărat terenurile cu bună credință, au construit pe promisiunea unor salariați ai Primăriei Târgu Jiu, persoane care garantau că foarte curând municipalitatea o ”să ducă” în zonă canalizarea și alte utilități. Angajamente VERBALE.

”Nu, nu sunt locuințe lacustre, așa arată unul dintre cele mai noi cartiere de case din municipiul Târgu Jiu! Este vorba despre cartierul de case din zona Narciselor, vis a vis de reprezentanța Skoda, unde nepăsarea autorităților reprezintă calvarul de zi cu zi al cetățenilor. De mai bine de 6 ani suntem mințiți constant de autorități și dezvoltatorii imobiliari că vom fi ajutați și nimic nu s-a întâmplat de atunci. Fiecare se descurcă pe cont propriu. Deși plătim impozite la rang de oraș, zona B, nu avem curent electric (avem doar un tablou electric la care sunt racordate 60 familii prin organizare de șantier), nu avem gaze, nu avem canalizare, nu avem apă curentă, cât despre străzi ce să mai spunem, la fel cum se vede în poze sunt doar gropi și noroi! Menționăm că la eliberarea autorizațiilor de construcție am fost obligați să avem toate avizele necesare de la firmele de utilități, DEȘI ACESTEA NU EXISTĂ PE TEREN”, a transmis unul dintre cetățenii exasperați de situație.

Municipalitatatea a intervenit a doua zi, joi, când a solicitat intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență. S-a a emis și o informare publică prin care s-a precizat că terenul este unul cu probleme și se caută soluții pentru viitor.

”Primăria Municipiului Târgu Jiu a făcut o solicitare pentru o intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență la locuințele afectate de inundații în cartierul Narciselor. Chiar dacă este vorba despre terenuri aflate în proprietate privată, în acest moment se caută soluții pentru întreaga zonă, și nu doar pentru cartierul repectiv. Este afectată o întindere vastă de teren în care se infiltrează apa, mai ales când plouă. Având în vedere că urmează să fie extins Cimitirul Municipal, dar și pentru a rezolva probleme asemănătoare care afectează terenul preluat de municipalitate de la fosta unitate militară, în zona respectivă vor demara, încă de anul acesta, ample lucrări de drenare. Aceste lucrări vor afecta pozitiv inclusiv cartierul Narciselor, ceea ce înseamnă că ulterior locuitorii de aici nu vor mai avea probleme , arată Primăria Târgu Jiu.

Autoritatea locală a mai precizat că Aparegio va începe un program finanțat cu fonduri europene ce privește alimentarea cu apă și canalizarea pe cele 40 de hectare preluate de la Ministerul Apărării, situație în care locuitorii din Narciselor se vor putea conecta la rețea.

Povestea tranzacțiilor acestor terenuri poate inspira organele de anchetă, la mijloc existând suspiciuni ce vizează anumiți salariați cu pedigree ai Primăriei Târgu Jiu. O persoană din breasla dezvoltatorilor imobiliari ne-a dezvăluit sub protecția anonimatului, pe scurt, starea de fapt:

”Acolo a fost o șmecherie a unora din Primăria Târgu Jiu. Afacere pe vorbe. Unii din Primărie au vândut terenurile oamenilor. Prin intermediari, nu au riscat să răspundă ei. Intermediarii făceau oferta, cumpărătorii mergeau la autorități, se interesau. Acolo li se spunea că o să se facă, o să se dreagă. Unde să faci? Pe un teren mlăștinos? În zonă e nevoie de un dig, de drenaj, cu canalizarea nu rezolvi mai nimic. Dar, atenție, vorbim despre proprietăți private. Cam greu se bagă bani publici în poveștile astea, e periculos. Unii au avut terenul, alții l-au cumpărat, și când și-au dat seama care este buba au început să scape de el. Să nu piardă”.

Potrivit celor susținute de sursă, este vorba despre nume sonore din Primărie, asupra cărora vom reveni.

Galerie foto: