Salariat CE Oltenia: ”Mă duc la lucru, ca la spânzurătoare”

  La Complexul Energetic Oltenia, începutul de 2018 este la fel de zbuciumat precum finalul lui 2017. Nemulțumirile răzbat în media și pe rețelele de socializare, sunt exprimate apăsat, negocierea Contractului Colectiv de Muncă presupune presiune.După primul an pe profit, în urma unei perioade negre pentru companie, așteptările oamenilor sunt mari, se speră recuperarea drepturilor pierdute în perioade de tristă amintire.Sindicatele își prezintă public doleanțele, se cer majorări salariale și vouchere de vacanță.Nu e liniște nici așa, cei cu salarii mici vor armonizare, nu procente unitare care să facă salariile mari și mai mari.Administrația nu a avut încă nici o  reacție, s-a mulțumit să emită un comunicat prin care se transmite că în 2018 eforturile financiare destinate investițiilor vor fi mai mari.

Admistrația CE Oltenia susține că în 2017 a realizat investiții care au depășit suma de 400 de milioane de lei.Printre acestea se regăsesc instalațiile pentru reducerea gazelor NOx la grupurile energetice nr.6 – SE Rovinari, nr.5 și 7 – SE Turceni, reabilitarea și modernizarea blocului energetic nr.3 Turceni, modernizare stație electrică SE Craiova.Au fost finalizate investiții de calibru, precum amenajarea depozitului de cărbune Arderea – Pinoasa Nord.Comparativ cu alți ani, în care gradul de realizare a investițiilor era de 30-35%, administrația precizează că anul trecut a fost de 80%.Pentru 2018 se prognozează un plan investițional mai mare cu 24%.

Cifre, comunicate, toate astea nu prea ajung la sufletul omului care vrea condiții de muncă mai bune și buzunarul mai greu.E dificil să fii optimist când zilnic te lovești de necazuri nerezolvate și iar amânate.Un salariat al complexului a răbufnit pe o pagină de socializare, și a scris o parte dintre problemele cu care se confruntă simpli salariați.

”De ce dracu’ stau toți cu <<limba-n gură>> și nu spun realitatea din producție???Covoare bandă–––nu–-role de tot felul–-nu–-materiale pentru vulcanizări–-nu, mai nou fac agrafări în loc de vulcanizări pe covoarele cu inserție textilă pe utilaje!!!…..Mă duc la lucru, ca la spânzurătoare!!!”

 

 

Articolul precedentO comună va avea cel mai mare şi modern liceu din Gorj
Articolul următorPrimarul Romanescu și-a creionat investițiile pe care le vrea prinse în buget

2 COMENTARII

  1. Da.Indiferent, cu cine vb din personalul activ in cariere, aceleasi probleme o sa expuna dar nu stiu cum de nimeni nu vede. La birouri stau 10 pe un loc, iar in cariere 1 pe 4 locuri. Trag de noi in toate directiile, daca esti bine crescut si nu le intorci ordinele, e vai si amar, sunt in stare sa te puna sa supraveghezi singur tot utilajul iar ei stau cu gramada degeaba. Daca o sa mai fie o ordonanta, o sa vedeti cat personal mai ramane in CEO, poate cei de la tesa

  2. Si ne mai trimit aia de la conducere si pe trepadusul de la corpul de control Ioana Dorin sa spioneze cat stam in pauza de masa sau daca mergem undeva de nevoie ma intelegeti.Nu e de ajuns ca ne teroriza cu Ciurel , acum ce mai cauta sluga lui Ciurel peste noi? Vine cu jeep sa se dea mare si povesteste cum a fost in excursie la Dubai cand noi nu avem de nici unele la munca.