Scandalul salariilor: Lădaru vrea să o dreagă, Romanescu îi spune că oamenii nu pot fi păcăliți cu glume de Gâgă

Eduard Lădaru, consilier municipal ALDE, a încercat să justifice intenţia de a majora salariile angajaţilor din Primăria Târgu Jiu. Reamintim acesta a cerut, alături de Aurel Popescu şi Ion Butan, creşterea salariilor cu 10% pentru toţi angajaţii instituţiei, argumentând că bugetul de anul acesta este mai mare şi prin propunerea făcută se va evita înregistrarea unui excedent bugetar uriaş, aşa cum s-ar fi întâmplat în anii anteriori. Când vorbeşte despre un buget mai mare, Lădaru pare să uite că Guvernul a transferat unele respnsabilități către primării, aşa cum se întâmplă în cazul persoanelor cu dizabilități. Totodată, prin creșterea salariului minim din construcții și alte majorări, UAT-urile vor înregistra cheltuieli de bază mult mai mari decât în anii anteriori.

“Bugetul de anul acesta este mai mare cam cu 10% decât cel de anul trecut. Ideea este să nu rămânem cu excedent bugetar, cum am rămas anul trecut şi acum doi ani, cu vreo 4 milioane de euro. Ne luăm după cifre”, a spus Lădaru la Radio Infinit.

Marcel Romanescu crede că Ladaru a comis o gafă de proporţii, în care a târât şi partidul care l-a propulsat în Consiliul Local. Primarul a declarat că Ladaru nu serveşte interesele cetăţenilor şi e prea târziu să-şi mai spele imaginea. Cât despre cifre, Romanescu a afirmat că “Ediţă” este din nou în eroare.

Excedentul bugetar este din 2017, când eu de abia venisem primar. În 2018, am avut un excedent bugetar undeva la 300 de milioane de lei vechi. Când ai proiecte, nu poţi să ai excedent bugetar. Sunt glume de ‘Gâgă’ acestea pe care le face domnul ‘Ediţă’ Lădaru. Mai bine să explice cetăţenilor că a făcut o mare gafă la ce sume avem noi prevăzute în bugetul local. Nu va reuşi cu astfel de glumiţe să-şi scoată pârleala, pentru că cetăţeanul din Târgu Jiu înţelege foarte bine situaţia din Primăria municipiului. Reprezentanţii ALDE nici nu ştiau despre acest proiect pe care domnul Lădaru l-a semnat. Este clar că domnul Lădaru nu a făcut altceva decât să fie o portavoce a Partidului Social Democrat”, a spus Romanescu.