Se aplică de joi! Măsuri impuse în Târgu Jiu și alte trei localități, din cauza numărului de infectări cu noul coronavirus

Primăria municipiului Târgu Jiu a anunțat măsurile impuse pe raza orașului de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce s-a depășit indicele de incidență de 3 infectați cu Sars-CoV-2 la mia de locuitori.

Și în localitățile Turcinești, Bustuchin și Scoarța se aplică regulile de mai jos:

Având în vedere că a fost depăşită valoarea indicelui de incidență de 3/1.000 de locuitori în Municipiul Târgu-Jiu (3,01) şi în localităţile Turcineşti (3,29), Bustuchin (3,25) şi Scoarţa (3,07), Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus următoarele măsuri pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 05.11.2020, ora 00:00:

1.Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

.
2.Pentru operatorii economici prevăzuţi la punctul 1, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.


3.Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.


4.Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.


5.Se permite activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.


6.Se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.


7. Se impune suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența “față în față” din toate unitățile sau instituţiile de învățământ preuniversitare și desfășurarea cursurilor în sistem online.


8.Se suspendă activitatea târgurilor săptămânale.


Totodată, în conformitate cu Analiza DSP Gorj nr. 13442 din 04.11.2020 – privind riscul epidemiologic/biologic în judeţul Gorj în perioada 21.10.2020 – 03.11.2020, se aprobă ca activitatea Târgului Auto din Municipiul Târgu Jiu să fie suspendată pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 04.11.2020”, a transmis autoritatea locală.