Se cere limitarea importurilor de mașini vechi: Suntem sufocați de valul de rable

Directorul executiv al importatorului Porsche România, Brent Valmar, spune că se impune ca legislația ce vizează comerțului cu mașini second-hand importate să fie modificată, subliniind că: ‘‘nu facem altceva decât să curățăm curțile celor din vestul Europei de mașini care, altfel, ar fi casate”.

În continuare suntem sufocați de valul de rable care intră an de an țară. Nu facem altceva decât să curățăm curțile celor din vestul Europei de mașini care, altfel, ar fi casate. Efectele negative sunt cunoscute: de la calitatea aerului pe care îl respirăm până la expunerea la accidente din cauza stării tehnice a mașinilor vechi. Aceasta din urmă este, în unele cazuri, precară. Nu în ultimul rând din cauza pieselor de schimb pentru sisteme de siguranță care sunt refolosite. Lucru total interzis! S-ar impune o schimbare de legislație, dar nu voi face eu sugestii în acest sens”, a declarat Valmar. 

 Acesta a mai spus că, în opinia sa, programul Rabla Plus trebuie să continue. Dar nu și Rabla Clasic, arătând că: ”din punctul meu de vedere Rabla Clasic nu-și mai are rostul”.