Se complică treburile pentru Energeticianul: Marca ”Pandurii”, deținută de Pandurii Lignitul Târgu Jiu

Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu a anunțat că va contesta folosirea numelui Pandurii de fosta echipă de fotbal Energeticianul. Reprezentanții entității sportive gorjene susțin că dețin marca ”Pandurii”, denumirea ”Pandurii” fiind marcă înregistrată a clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu la Oficiul de Stat și pentru Invenții și Mărci (OSIM), conform Certificatului de înregistrare al mărcii nr. 072309. Și clubul F.C. Viitorul Constanța a trimis notificări prin care contestă arogarea și atribuirea denumirii Viitorul de către fosta asociație din Șirineasa, județul Vâlcea.

”Vom depune o contestaţie şi vom contesta denumirea, dar şi acele transferuri de la Luceafărul Oradea la Energeticianul. Vreau să spun din nou că noi nu avem nimic cu omul de afaceri Nicu Sarcină, sunt banii lui şi poate să îi cheltuie cum vrea şi în ce domeniu vrea. Pentru noi contează slăbiciunile de care au dat dovadă cei care trebuiau să fie imparțiali. Sigur, pentru ei e foarte bine, palmaresul pandurilor și al Viitorului Constanța e foarte atractiv. Dar noi vom contesta la federație și numele folosit de noua echipă, dar și un alt aspect: acela că nu poți să finanțezi două echipe care evoluează în același eșalon’‘, a anunțat în presa locală Marin Condescu.

Coroborat cu poziția jurnaliștilor de la Radio Timișoara, problema în sine ar putea căpăta noi dimensiuni. Omul de afaceri Nicolae Sarcină susține că nu este implicat în fotbal, însă dacă se va ajunge la un anumit punct și se va constata că Energeticianul și Luceafărul Oradea au fost finanțate de el situația în sine va impune sancțiuni drastice.