Se întâmplă la Târgu Jiu: Cel mai mare spital din Gorj a rămas fără aţă chirurgicală

Situaţie de neacceptat întâlnită în urmă cu câteva zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Unitatea medicală a rămas fără un anumit tip de aţă chirurgicală şi a fost nevoite să se împrumute urgent de la Spitalul Orăşenesc Rovinari. Dezvăluirea a fost făcută de Cristi Aldescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Ambu SAN, într-o emisiune televizată.

Chirurgii, în momentul de faţă, nu au aţă chirurgicală. Timp de două zile nu a fost aţă chirugicală’‘, a spus Aldescu, care a adăugat că aţa s-a epuizat după o intervenţie chirurgicală mai grea.

Managerul Interimar al SJU Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a confirmat că au fost probleme, însă a precizat că operaţiile programate şi intervenţiile apărute nu au fost afectate, aţa chirurgicală împrumutată de la Rovinari urmând să fie returnată, nefiind necesară folosirea ei.

Sunt anumite tipuri de aţă chirurgicală care nu erau în momentul respectiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi a fost nevoie să apelăm la această variantă. Am fost joi dimineaţa la medici şi nu sunt probleme. (…) Au fost probleme în privinţa achiziţiilor. Mă refer la comenzile care au fost date şi nu au fost onorate la timp. Din ce am discutat cu medicii, în momentul de faţă nu sunt probleme cu asigurarea aţei chirurgicale pentru operaţii. Nu a fost niciun caz în care pacientul să nu fie operat pentru că nu era aţă chirurgicală. O să fac o anchetă internă să vedem ce s-a întâmplat cu comenzile şi de ce nu a ajuns aţa la timp’‘, a spus Vienescu.