Șoc și groază!Polițiștii locali apără cetățeanul de infractori cu ajutorul unor sprayuri expirate de doi ani

Polițiștii din cadrul Poliției Locale Tîrgu Jiu sunt nevoiți să efectueze serviciul avînd în dotare sprayuri iritant lacrimogene(SIL) cu termen de garanție depășit de aproape doi ani.Teoretic, acestea ar trebui să îi ajute la îndeplinirea atribuțiunilor prinse în fișa postului, practic, folosirea lor poate produce numai probleme.Un singur jet eliberat și Poliția Locală riscă să fie obligată la plata unor daune, asta în cazul în care o persoană urmează calea instanțelor de judecată.Efectele intervenției cu o astfel de ”tehnică din dotare” sunt greu de anticipat, rezultatele scontate de agent posibil nule.Siguranța cetățenului, ordinea și liniștea publică, misiunile principale ale Poliției Locale sunt responsabilități tratate cu ”TERMEN DE VALABILITATE DEPĂȘIT”. Șocant, bugetul local e darnic cu această direcție a primăriei, cetățeanul se îngrozește la gîndul că viața îi poate atîrna de…efectele ”expiratelor”.

Conducerea instituției este cap de ziar de ceva vreme în Gorj, dar nimeni, la modul concret, nu transmite populației semnale clare de intrare în normalitate.Sub Florin Urdea, protejatul lui Florin Cîrciumaru, legile par moft, sunt importante doar pentru tipografia care le imprimă pe hîrtie.Legislația este clară, nu poți ține astfel de materiale în uz.Valabilă generală pentru orice produs cu termenul de garanție depășit.Există sancțiuni dure, dar nimănui nu îi pasă.
Anul trecut, cu un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro, la Poliția Locală Tîrgu Jiu s-au cheltuit pentru uniforme și echipament 151.083,16 lei.Bugetul pe 2017 este de 7507.60 mii lei, suntem la jumătatea anului și nimeni nu dă impresia că se vrea intrarea în legalitate.La Tg-Jiu avem o structură oficială a statului care veghează la aplicarea legii, dar iată, se află de cealălaltă partea a acesteia.

Neoficial, am aflat că zilele trecute, mai exact în data de 1 iunie, în tura de noapte, la Coloana Infinitului a fost trimis un singur agent, doamna A.B..Sursele susțin ca în  Planul de Pază obiectivul menționat prevede doi polițiști locali în serviciu, dar conducerea a hotărît să trimită o femeie singură.Înarmată cu pistolet și muniția aferentă.Consemnul particular a fost sau nu încălcat?Dar Planul de Pază aprobat de Poliție? Se riscă mult, împușcăturile nu sunt străine în oraș.Un pistol și cîteva cartușe tentează.
Există probleme cu personalul în această perioadă, mulți agenți au fost ”plantați” la panourile electorale.Cîte unul la fiecare loc de afișaj, și ei ”protejați” în caz de necesitate de aceleași sprayuri expirate.Cei de la ”locală” nu au voie să execute misiuni de pază, nu sunt personal contractual.Patrula este compusă din cel puțin două persoane, din nou mari semne de întrebare ce privesc legalitatea activității instituției.
A existat un incident în zona de afișaj de la Piața Centrală, problema s-a rezolvat prin interveniția Poliția Municipale, care a aplicat și o amendă.La Preajba, Iezureni și Bîrsești expunerea este mai mare.Cînd există riscul ca polițistul local să nu se poate apăra, numai directorul Urdea știe cum cum poate fi protejat cetățeanul.
 P.S. În fereastra colajului se poate observa data limită a garanției sprayurilor, 08/2015.Fotografia nu poate fi contestată, o minimă expertiză dovedește veridicitatea ei.Am șters seria din motive ușor de înțeles, ea există inscripționată deasupra termenului de valabilitate.