Social-democrat gorjean, reproșuri la adresa preoților și Bisericii: Este o înfrângere a Bisericii Ortodoxe.

Social-democratul Garbiel Giorgi pune eşecul referendumului pe seama Bisericii Ortodoxe. Deşi a declarat că formaţiunea politică din care face parte “nu se spală pe mâini” pentru dezastrul de la urne, aruncând pisica în curtea BOR, Giorgi pune la îndoială credibilitatea pe care o mai au preoţii. Şeful Minprest “i-a urecheat” pe reprezentanţii Bisericii, care, crede el, ar trebui sa fie mai cumpătaţi şi mai implicaţi.  “Din punctul meu de vedere, este o înfrângere a Bisericii Ortodoxe din România. Noi PSD-ul am sprijinit Coaliţia pentru Familie. Se vede clar că încrederea în biserică a scăzut. Dacă facem o analiză, vedem clar, catolicii şi-au scos votanţii la vot şi e o problemă. Dacă pentru dumnealor nu contează decât veşmintele frumoase şi maşinile cu care se plimbă prin oraş este o greşeală, pentru că România este, în majoritate, o ţară ortodoxă şi ar fi bine să-şi revizuiască un pic poziţia”, a spus, la Radio Infinit, Giorgi.

Giorgi, căreia i s-a propus includerea în sondajul PSD pentru Primăria Târgu Jiu, a sugerat că anumiţi preoţi nu au mobilizat oamenii pentru că au avut înţelegeri cu primarii.“Sunt preoţi care nu au vrut să iese să discute cu enoriaşii. Au fost influenţati de anumiţi primari, li s-a spus să stea în banca lor. Au fost invitaţi să colaboreze, n-au vrut”, a continuat social-democratul.

Articolul precedentAu dat paragină, se ceartă pentru conturi pline: Fundațiile se bat pe banii Primăriei Târgu Jiu și întârzie preluarea Casei de Cultură
Articolul următorIncendiu la Târgu Jiu!