Șoferii își vor primi permisul înapoi dacă analizele antidrog nu sunt finalizate în 72 de ore

 

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), anunță că premierul Marcel Ciolacu a solicitat ministerului un mecanism prin care șoferii ale căror rezultate la analizele pentru consum de substanțe interzise nu sunt gata în 72 de ore să-și primească permisul de conducere înapoi, până la finalizarea procedurilor.

Ne-a solicitat (Ciolacu – n.red.) un mecanism, o soluție, astfel încât, în 72 de ore de la momentul recoltării probelor biologice sau testului inițial în stradă care a ieșit pozitiv și ulterior s-a procedat la recoltarea probelor biologice, să avem un răspuns. Până la următoarea ședință de guvern analizăm și vom reglementa, vom vedea sub ce formă ca și act normativ.(…) Din acel moment, în 72 de ore, conducătorul auto trebuie să aibă un răspuns de la autorități. În acele 72 de ore, și dacă a ieșit la aparat pozitiv, și dacă refuză, se procedează la retragerea permisului de conducere ca măsură administrativă de înlăturare a unui pericol imediat, până la obținerea rezultatului – fără dosar penal. Dacă rezultatul nu vine în 72 de ore, domnul premier a solicitat act normativ, ca după acest interval de timp să i se restituie permisul de conducere, procedura merge mai departe. Dacă rezultatul la probele biologice care vin după 72 de ore este pozitiv, se va întocmi dosar penal pentru conducere sub influența produselor interzise”, a spus Despescu.

 

Articolul precedentTârgu Jiu: Accident grav! Femeie lovită de mașină
Articolul următorAcuzații: Președintele PNL Gorj dorește să îngroape CE Oltenia. Are interese la Termocentrala Turceni, la Cariera Peșteana