Sondaj! Câți dintre români vor ieșirea din UE și din NATO

Un studiu sociologic INSCOP, realizat în prima jumătate a lunii noiembrie, tratează și ieșirea României din UE și NATO, iar potrivit datelor prezentate, majoritatea românilor nu sunt de acord cu ruperea de aceste organizații.

 

Ieşirea din Uniunea Europeană

 

25.7% dintre respondenţi cred că România ar trebui să iasă din Uniunea Europeană, în timp ce 70.3% se opun unei astfel de idei. 4% dintre cei chestionaţi nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

 

Ieşirea din NATO

 

18.9% dintre respondenţi cred că România ar trebui să iasă din NATO, în timp ce 77.3% împărtăşesc părerea contrarie. 3.8% nu ştiu sau nu răspund.

 

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda New Strategy Center în perioada 6-14 noiembrie 2023. Au fost realizate interviuri prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

Articolul precedentGorj: Accident! Tânăr șofer transportat la spital
Articolul următorSpital PNF Runcu: Terapie specială pentru tratarea apneei în somn. Care sunt simptomele afecțiunii