Sprijin: 3000 de euro pentru un hectar cultivat cu usturoi

 

Fermierii vor primi și în 2023 cel mult 3000 euro/ha ajutor de minimis pentru producţia de usturoi. În total, Ministerul Agriculturii va aloca 6 milioane de euro acestei scheme.

 

Producătorii agricoli care cultivă usturoi pe cel puțin  3.000 mp și obțin o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp vor primi și anul acesta cel mult 3.000 de euro pe hectar, ajutor de minimis, potrivit  unui proiect de Hotărâre pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi”, aflat în dezbatere publică, transmite economica.net.

Schema de ajutor de minimis se va aplică pe întreg teritoriul României în anul 2023 pentru susținerea producției de usturoi. Impactul bugetar este de 29.700.000 lei, echivalentul a maxim 6 milioane de  euro. Cuantumul ajutorului de minimis se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată.

Depunerea cererilor se va realiza până la data de 16 mai inclusiv

Articolul precedentCSU Craiova are datorii de peste 16-17 milioane de euro. Mihai Rotaru, principalul creditor
Articolul următorRomanescu: Ar fi păcat să pierdem banii pentru investiții de dragul pensiilor speciale. Aș putea beneficia, dar este imoral