Strategie sau teamă? PSD amână până la toamnă desemnarea candidatului pentru Primăria Târgu Jiu

Aurel Popescu și Adrian Tudor, lideri PSD Târgu Jiu, au ieșit în presă pentru a transmite unitate de grup, după ce primarul Romanescu a spus că Adrian Tudor nu l-ar fi sprijinit pe Popescu în campania de la parțialele din 2017. Cei doi au vorbit despre încercări de dezbinare, mesajul lor subliminal fiind unul singur: PSD Târgu Jiu este unit, un grup ce este pregătit să spulbere tot în viitoarele competiții electorale. Ceva scârțâie, totuși, în discurs, se tot lungește stabilirea candidatului pentru Primăria Târgu Jiu. Potrivit lui Aurel Popescu, acesta ar putea fi anunțat în toamnă.

”Este mult prea devreme să aruncăm acum în bătălie un candidat pentru iunie 2020. Este o perioadă lungă de timp, nu tocmai propice, avem alte două campanii în față, pe care trebuie să le pregătim. În toamnă se va putea discuta despre candidatul pentru Primărie, pentru că va fi o perioadă foarte bună pentru a-l promova. Urmează și alegerile prezidențiale și, atunci, viitorul candidat trebuie deja să fie făcut cunoscut și prin atitudinea, și prin politica pe care o să o aibă și în campania pentru prezidențiale”, a declarat, pentru Radio Omega, liderul PSD Târgu Jiu.

Desemnarea candidatului pentru Primăria Târgu Jiu este asociată, în continuare, cu celebrul sondaj intern care nu își va mai face efectele, dar a lăsat loc de speculații. Se discută depre rezultate ce nu ar fi avantajat anumiți candidați, iar de aici trecerea studiului la și altele. Dan Ilie Morega avertiza că lungirea poveștii nu este de bun augur pentru PSD, persoana desemnată pentru o așa bătălie electorală având nevoie de ceva timp pentru a convinge cetățenii municipiului. După anunțul lui Aurel Popescu au reînceput bârfele politice ce vizează tabere și interese din PSD Târgu Jiu. Se vorbește despre FRICA de a nu scinda organizația, odată cu mult așteptata desemnare, preferându-se guri de foc capacitate la maxim spre Marcel Romanescu, fiecare potențial candidat căutând să arate că el este cel mai potrivit.