Consilierul PSD Viorel Petcu negociază zeci de miliarde ale municipiului Târgu Jiu

Consilierul local Viorel Petcu pare să-şi asume rolul de negociator în ceea ce priveşte vehiculatele datorii ale municipalităţii către Pandurii Târgu Jiu. Recent, principalul creditor de la echipa de fotbal, Marin Condescu, a dezvăluit că social-democratul i-a propus încheierea unui contract prin care municipalitatea să se angajeze la plata a 3 milioane de lei, sumă ce reprezintă valorea cotizaţiilor neachitate din trecut. Condescu a sugerat însă că au fost simple vorbe, şi nu o iniţiativă concretă. “Demersul” lui Petcu vine în contextul în care acesta declară că este ilegală implicarea Consiliului Local Târgu-Jiu, ca membru fondator, la clubul de fotbal. Curioasă poziționare a consilierului social-democrat, rămâne de aflat dacă i-a fost încredințat acest rol, cine se simte aminențat în situația creată, dacă membrii Consiliului Local au avut habar de aceste negocieri.

“Domnul Petcu a spus să lăsăm trecutul, şi tot vine cu o propunere, de şapte-opt luni de zile, că este de acord să încheiem un document. În următorii trei ani de zile, Consiliul Local să contribuie cu suma de trei milioane de lei, care este acum recunoscută ca şi neplătită, coitizaţie către Pandurii. Dacă poate Consiliul Local să plătească pe viitor, de ce nu poate plăti şi pentru trecut? Au încercat să-i convingă pe cei de la Progresul Spartacus Bucureşti să intervină de partea dânşilor în proces, spunând, chipurile, că Consiliul Local a participat, în toată această perioadă, ilegal. Eu propuneam Adunării Creditorilor, pe acelaşi principiu,cum am încheiat cu Artego, să se stingă cele trei milioane de la masa credală, pe care le avem acum, cu trei milioane care vor fi primite în perioada următoare, fără să se renunţe la acel proces. Judecătorul ar fi analizat toate aceste concluzii şi ar fi decis în consecinţă”, a afirmat Condescu la Radio Infinit.

Fostul preşedinte al clubului a sugerat că acţiunile lui Petcu sunt contradictorii, mai ales că acesta din urmă făcea parte din Consiliul Local şi în 2016.

“Domnul Petcu, în 2016, a aprobat cotizaţia către Pandurii, ca membru al Consiliului Local. Cred că acum citeşte ce îi convine. Este o hotărâre a Curţii de Apel, recentă, în cazul neefectuării plăţii către administratorul special în care au invocat aceleaşi motive. Curtea de Apel Craiova le-a spus clar că sunt în acest proces ca şi membrii fondatori ai clubului. Decizia Curţii Constituţionale spune clar care este rolul Consiliului Local. Ca să vedeţi că nu este nimic adevărat din ceea ce spune dânsul, la masa credală Consiliul Local este entitatea care este înscrisă”, a adăugat Condescu.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentStrategie sau teamă? PSD amână până la toamnă desemnarea candidatului pentru Primăria Târgu Jiu
Articolul următorImagini! Scandal în Parlament: Doi deputați, gata să se ia la bătaie