Studiu: România a pierdut 23,1% din efectivele de porci în ultimii cinci ani. Din intern nu se asigură nici jumătate din necesarul de consum

 

Începând cu 2016, ultimul an fără pestă porcină africană în țara noastră, și până în 2021, România a pierdut 23,1% din efectivele de porci, iar producția a scăzut cu 15,8%, arată un studiu realizat de Institutul Național de Statistică.

La finalul anului trecut, la fermele din România mai erau doar 3, 6 milioane de porci, adică cu aproximativ 1 milion de porci mai puțin decât în 2016, ultimul an fără pesta porcină în țară. Astfel, producția anuală de carne (greutatea animalelor sacrificate pentru consum) a scăzut și ea cu aproximativ 16%, până la 495.000 de tone, ceea ce a făcut ca România să acopere din producția locală numai aproximativ 30% din necesarul de consum.

 

Efectiv, o problemă peste alta, pentru că pesta a generat mari necazuri într-o perioadă în care industria creșterii porcilor era în declin. Efectivele de porcine au scăzut constant, ajungând la 69,1% în anul 2016 faţă de anul 2006.
.
Articolul precedentMinistrul Educației: Este posibil să faci performanță fără meditații. Se poate și în școlile românești
Articolul următorAccident! Mama a murit pe loc. Copiii și tatăl au fost transportați la spital