Tănase: PSD și PNL se înțeleg perfect, pe sub masă își împart prada. Vor să rupă coaliția înainte de alegeri

Stelian Tănase, scriitor și jurnalist, spune că are informații care arată că și PSD, și PNL au planuri ce vizează ruperea alianței înainte cu un an de alegeri, ba, mai mult, una dintre tabere ar grăbi punerea ei în aplicare. Totodată, se mai susține că liberalii nu răspund strategic atacurilor venite de la social-democrați, în timp ce ei se înțeleg de minune, își împart prada.

Știu, așa, pe surse – ca orice ziarist sunt conectat, cunosc oameni de la vârful PSD, la PNL și mai vârtos – că e o decizie și la un partid, și la altul ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția, că nu sunt avantajați nici unii, nici alții.

Dacă în alegeri intră în această formulă, că nu vor putea să susțină niciun fel de campanie, că nu poți să zici nimic de nimeni, că ăla ți-a fost tovarăș până acum. Deci e o situație extrem de complicată pentru cineva care conduce o campanie electorală. (…)

Știu că la unul din cele două partide, dați-mi voie să nu spun care din motive ușor de ghicit, au hotărât deja să plece. Înainte de rocada guvernamentală. Nu va fi o criză neapărat, poate să se despartă amiabil, că intră în bătălie, nu poți să te bați cu nevasta, și copii, și cu prietenii, și frații tăi”, a declarat, la B1 TV, Tănase.

PSD ȘI PNL ÎȘI ÎMPART PRADA PE SUB MASĂ

 

PSD nu e așa stăpân, dar e forța dominantă în coaliției, are inițiativă, are lucruri de spus. Chiar s-a radicalizat. Dacă ați văzut limbajul lui Ciolacu, e cu totul altfel decât acum o lună. I-a făcut <<tiriplici>>. Nu-și permitea până acum.

I-a făcut cu bună știință că vrea puțin scandal să scrie presa, să arate electoratului că ei combat dușmanul dintotdeauna – PNL. Ceea ce nu e adevărat, ei pe sub masă se înțeleg perfect, își împart prada, nu au probleme în niciun județ”, a mai spus jurnalistul.