Târgu Jiu, aproape de scenariul verde. Romanescu: Avem șansa să ne reluăm obiceiurile tradiționale de Paște

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat, duminică seara, că rata infectărilor cu COVID-19 a scăzut la nivel de oraș, așa cum arată documentele autorităților sanitare.

Incidența cazurilor de infectare scade sub 2 la Târgu Jiu. Astăzi suntem la 1,86 și dacă tendința de scădere se va menține, curând vom intra în scenariul verde. Vreau să vă mulțumesc dumneavoastră, cetățenilor, pentru răbdarea de care ați dat dovadă și modul responsabil în care cei mai mulți dintre dumneavoastră s-au comportat. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc personalului medical din centrele noastre de vaccinare pentru profesionalism. Cetățenii continuă să se prezinte la aceste centre și procesul de imunizare a populației înaintează în condiții foarte bune.
Se apropie sfintele Sărbători Pascale și ne dorim cu toții să le petrecem în liniște, alături de cei dragi, fără a mai fi îngrădiți de restricțiile impuse de autorități. Avem șansa unui Paște liber, ocazie cu care să ne putem relua obiceiurile tradiționale. Încet, dar sigur, vălul întunecat al acestei pandemii se ridică și am convingerea că în curând ne vom putea bucura din nou de viață, așa cum făceam și înainte ca virusul să ne dea tuturor viețile peste cap.
Vă doresc tuturor o săptămână liniștită!”, a transmis edilul.
Document: